Cápák között

Még javában tart a 4. évad, de a Cápák már várják az újabb vállalkozók jelentkezését

rtl.hurtl.hu

2022. február 13. 19:12

A Cápák között hetedik adásában ismét ígéretes ajánlatokkal érkeztek a vállalkozók a Cápák elé, ráadásul elindult a jelentkezés az ötödik évadba.

Budapesti nyilvános mosdóhálózathoz, fenntartható ruhamárkához, ipari drónokhoz és különleges gyümölcslevekhez kapcsolódó üzleti ajánlatokról döntöttek a Cápák.

Gergely Dániel még csak 19 éves, de már évek óta szoftverfejlesztőként dolgozik, weboldalakat, webes alkalmazásokat és mobilalkalmazásokat készít. Saját fejlesztésű alkalmazása, a Budipest a fővárosi nyilvános illemhelyeket igyekszik egybegyűjteni. Eddig már hatvanezerszer segített vécét találni a több mint tízezer felhasználójának. Azonban az applikáció egy olyan problémára is rávilágított, melyre nincs szoftveres megoldás: Budapesten nincs elég nyilvános illemhely. Dániel ötlete tehát olyan mosdók építése, melyek 24 órás nyitva tartassál, folyamatos takarítással üzemelnének, fenntartásukat pedig részben az épületek falán elhelyezett reklámok bevételei, részben a használati díjak fedeznék. Dániel 25 millió forintért 20%-os részesedést ajánlott.

 

Szabó Luca 23 éves, szereti a divatot és a ruhákat, álma egy saját, fenntartató ruhamárka, mellyel megmutathatja, hogy igenis lehet környezetbarát módon is divatosan öltözködni. A reBird első kollekciójában csupa egyedi darabot ismerhetünk meg: terítőből készült szoknyát, lepedőből készült ruhát vagy épp újragondolt farmernadrágokat. Luca 15%-os részesedésért cserébe 10 millió forintot kért a Cápáktól, melyet varrógépekre, hímzőgépre, marketingre és egy saját fejlesztésű applikációra költene. Tomán Szabina számára kiemelten fontos a fenntarthatóság, és bár befektetési ajánlatot nem tett a reBird alapítójának, különleges módon fogja segíteni Szabó Luca misszióját.

 

Kukár Leó az alkalmazotti lét korlátait maga mögött hagyva indított testvérével közös vállalkozást. A StormCornerTech jelenleg leginkább ipari drónok forgalmazásával foglalkozik, de drónjaikkal mezőgazdasági területek permetezését is elvégzik. Eszközeik akár 30-40 kilogramm súlyt is elbírnak, két-három méter magasról rendkívül pontosan végzik munkájukat, a keltett légörvény pedig a növény teljes felületére eljuttatja a permetszert. Leónak rengeteg ötlete van a vállalkozás fejlesztésére: a drónforgalmazás mellett saját drónt is fejlesztenének, oktatást is végeznének, de folytatnák a forgalmazást és a permetezést is. A Cápáktól 10%-os üzletrészért cserébe 50 millió forintot kért.

 

Simon Mátyás szülei 30 éve gyümölcstermesztéssel foglalkozó vállalkozását továbbgondolva indította testvérével közös bizniszét: a megtermelt gyümölcsökből, zöldségekből leveket készítenek. Termékei különlegessége, hogy nincs bennük hozzáadott cukor vagy édesítőszer, tartósítószer, aroma, és nem koncentrátumból vagy sűrítményből készülnek, mint a piacon található versenytársai nagy része. Mátyás a már most gyümölcsöző vállalkozásban 5%-os részesedést ajánlott 60 millió forintért. Balogh Levente szerint 5% tulajdonrész túl kevés a várt befektetési összegért cserébe, ezért ellenajánlatot tett a Simon Gyümölcs vállalkozójának. Ide kattintva kiderül, hogy elfogadta-e Simon Mátyás az ajánlatot.

 

A Telekom Digitálisan Tettrekész különdíját Kukár Leó és testvére nyerték el drónokkal foglalkozó StormCornerTech vállalkozásával, a Simon Gyümölcs pedig esélyes a K&H Bank innovációért és fenntarthatóságért különdíjára.

Sikersztori: A Tebe lett Magyarország legnagyobb csomagolásmentes bolthálózata a Cápák között után

Pocsaji Csilla vállalkozása rohamos növekedésnek indult Tomán Szabina befektetését követően. A műsor óta négy Tebe bolt nyílt az országban, 2022-ben tervben van további három üzlet, ráadásul a webshop havi bevétele is 14-szeresére növekedett.

Elindult a jelentkezés a Cápák között üzleti showműsorba

A Cápák között negyedik évadában a nagyhalak befektetési kedve még mindig töretlen. Már javában zajlik a közös munka az üzleti showműsorban befektetést kapott vállalkozásokkal. Ám azoknak sincs oka csüggedni, akik üzleti ajánlata nem keltette fel a Cápák érdeklődését, hiszen az adások után irántuk is rendszerint megnő az érdeklődés, valamint ők is esélyesek lehetnek a Telekom Digitálisan Tettrekész különdíjra, A Spar Magyarország Hungaricool díjára, és jelölhetik őket a K&H Bank Innovációért és Fenntarthatóságért különdíjára. Most pedig itt a lehetőség, hogy a vállalkozók a Cápák elé vigyék üzleti ajánlatukat. Már lehet jelentkezni a Cápák között üzleti showműsorba: kattints ide, és jelentkezz!

 

A Cápák között című üzleti show-ban a Cápák a vállalkozásoknak csak befektetési ajánlatot tesznek, ekkor még nem végleges egyik megállapodás sem. Az epizódok az adások után visszanézhetők az RTL Most felületén.

#Cápák között#4. évad#7. rész#simon gyümölcs#drón#budipest#rebird#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk