Tiltott gyümölcsöt kóstolt Kínában a Barátok közt egykori sztárja, rossz vége lett
2025. július 30. 8:30
Szabó Erika most először jár Ázsiában, útja pedig tartogatott számára meglepetéseket. A színésznő Sanghajba látogatott a férjével, ahol nemcsak a modern városkép, a jövőbe mutató technológia és a nyüzsgő kultúra ejtette ámulatba, hanem a helyi piacok is.
A világ legbüdösebb gyümölcsét kóstolta
A város híres különleges gasztronómiájáról: itt minden sarkon találni valami olyat, amit máshol nemigen. Erika pedig elég bátor volt ahhoz, hogy belekóstoljon a helyi ízekbe. Pontosabban: egy olyan gyümölcsbe, amit sokan inkább elkerülnek.
A színésznő a közösségi oldalán osztotta meg a különös kalandját, ami egy helyi zöldségesnél kezdődött. A teljes videót itt tudjátok megnézni.
Vettem a helyi zöldségesnél egy durián nevű gyümölcsöt, ami állítólag a világ legbüdösebb gyümölcse. Adtak hozzá kesztyűt is, gondolom, nem véletlen
– mondta nevetve.
A videón jól látszik: Erika az első falat után majdnem elpityeredett, annyira nem bírta az ízét.
– Ez valami pusztulatosan rossz! Ezzel fogok álmodni – mondta, miközben próbálta visszatartani a grimaszokat, amiket a vicces és egyben szürreális élmény teremtett, bevallása szerint ugyanis fokhagymás-édes-büdös sajt íze volt a gyümölcsnek.
A kóstolás után Erika utánanézett a gyümölcsnek, és egyes netes források szerint a durián valóban csak kevesek kedvence – de akik szeretik, azok odavannak érte.
– A férjem szerint: „Nincs ezzel semmi baj… finom – árulta el a színésznő, aki valószínűleg inkább más egzotikumokat próbál ki a jövőben.
Emlékszel még Tildára? Így néz ki ma a Barátok közt két meghatározó arca
Mi is az a durián, és miért ennyire megosztó?
A durián Délkelet-Ázsiában rendkívül népszerű, sokan „a gyümölcsök királyának” tartják – míg mások csak egy büdös rémálomként emlegetik. Az ízéről és szagáról legendák keringenek: sokak szerint záptojás, rothadó hagyma, penészes sajt vagy egy csatorna melletti hagymás krémtorta keveréke.
Nem véletlen, hogy több országban tilos duriánt bevinni szállodákba, repülőgépekre vagy metrókocsikba – a szaga ugyanis gyorsan betölti a teret.
Kalandvágyból emlékezetes pillanat
Szabó Erika videója pillanatok alatt rengeteg reakciót váltott ki: sokakat érdekelt, mihez hasonlít az íze. Voltak a követői között, akik már kóstolták a gyümölcsöt, és ízlett nekik, míg voltak, akik egyetértettek.
Szabó Erika egyébként a Youtube-csatornáján is ilyen ínycsiklandozó fogásokat készít a testvérével: 1800-as évekbeli szakácskönyveket vesznek alapul, és az ott megtalálható recepteket kreálják újra. A projektről a Reggeliben is beszélt: