Bulvár

Csak a negyvenedik születésnapján kaphatja meg örökségét Harry herceg

rtl.hurtl.hu

2024. július 29. 15:58

Dédnagyanyja kötötte ki, hogy nem juthat előbb hozzá a pénzhez.

Csak negyvenedik születésnapján juthat hozzá Harry herceg ahhoz a jelentős összeghez, amit dédnagyanyja, Erzsébet királyné után örököl – írja a New York Post.

II. Erzsébet édesanyja a lap szerint 90 millió dollárnyi összeget helyezett egy vagyonkezelői alapba családja számára, és kikötötte, hogy Harry negyvenéves korában férhet hozzá az őt megillető részesedéshez. A III. Károly királyról portrékötetet író Christopher Andersen szerint a királynénak erre jó oka volt.

Miért pont negyvenévesen? Egy nő számára, aki majdnem 102 évet élt, el lehet képzelni, hogy a negyven év tökéletes kornak tűnt ahhoz, hogy valaki némi plusz pénzhez jusson: amikor még elég fiatal ahhoz, hogy értékelje, de elég idős, és remélhetőleg elég bölcs is ahhoz, hogy ne herdálja el

– magyarázta az író. Hozzátette, hogy a herceg 22 évvel ezelőtt elhunyt dédnagyanyja „természetesen nem számíthatott arra, hogy Harry mennyi bajt okoz a család többi tagjának”, de ha tudta volna, akkor valószínűleg kizárta volna őt az örökségből.

Így viszont Harry még annál is több pénzre számíthat, mint amennyit bátyja, Vilmos kapott a negyvenedik születésnapján. Ennek az az oka, hogy az anyakirálynő tudta: Vilmos a trónörökös, Harry előtt így kevesebb lehetőség áll.

Várhatóan 8,5 millió dollárt fizetnek majd ki Harrynek, de emiatt nem kell újabb családi ellentétekre számítani, hiszen Erzsébet királyné végakarata évtizedek óta ismert mindenki előtt. Az örökség egyébként nem fogja megváltoztatni Harry életét, hiszen feleségével, Meghan Markle-lel hatvanmillió dolláros közös vagyonuk van, Vilmosnak pedig az előző pénzügyi évben harmincmilliót fialt a cornwalli hercegség birtoka.

Nyitókép: Sion Touhig/Getty Images

#Bulvár#brit királyi család#harry herceg#erzsébet királyné#örökség

Címlapról ajánljuk