Bulvár

Tóth Gabi: Sok lány kért tőlem segítséget, mert tudják, hogy engem is sokat bántottak

rtl.hurtl.hu

2024. július 23. 12:46

Tóth Gabi és párja, Papp Máté Bence jurtás-lovaglós gyerektábort szerveztek.

Mint arról májusban beszámoltunk, Tóth Gabi és párja, Papp Máté Bence 95 ezer forintos, jurtás gyerektábort szerveznek.

Előzetesen annyit lehetett tudni az egyhetes jurtás rendezvényről, hogy annak Tóth Gabi lesz a „szíve és hangja”. A tábort így mutatták be honlapjukon: Egy egész héten át tartó énekes táncos élmény a gyerekeknek nem mindennapi hagyományos környezetben. A programok között lovaglás, íjászat, kirándulás, számháború, gyöngyfűzés, agyagozás, nemezelés és népi gyermekjátékok is szerepeltek. 

Most, hogy a tábor véget ért, a Bors kifaggatta az élményeiről Tóth Gabit:

Számomra az volt a legmegdöbbentőbb, hogy mennyire sok gyereket bántanak a suliban az osztálytársai. Sok lány kért tőlem segítséget, mert tudják, hogy engem is sokat bántottak és nem tudják, hogy hogyan kell ezt kezelni, nekem pedig van ebben tapasztalatom

– számolt be tapasztalatairól az énekesnő, aki a nagy hőséggel dacolva csinálta végig az egyhetes tábort.

Az egyik feladat során Tóth Gabi számára kiderült, hogy a táborozó lányok közül sokakat molesztáltak már:

 „Egy kis papírra fel kellett írnia mindenkinek név nélkül egy félelmét. Ezután felolvastuk őket és jelentkezni kellett annál, ami másnak is félelmet okoz, illetve annál is, ami pedig nem. Így együtt volt lehetőség megbeszélni olyan dolgokat, amik óriási gátat okoztak nekik, együtt élhették át azt, hogy nincsenek egyedül egy adott problémával. A lányok közül például volt 6-7 olyan lány is, akik mindannyian jelentkeztek, amikor arról volt szó, hogy az utcán molesztálták őket: követték őket tömegközlekedésen, vagy beszóltak nekik. Ez volt a leghosszabb téma mind közül” – mesélte az énekesnő. 

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

#Bulvár#tóth gabi#Papp Máté Bence#gyerektábor#jurta

Címlapról ajánljuk