Bulvár

Doktori címet kapott egy macska

rtl.hurtl.hu

2024. június 12. 18:26

Maxnek még egyetemi emailcíme is van.

Ennyire könnyen lefordítható angol nyelvű szóvicc még sosem volt: irod-alomból (litter-ature) kapott tiszteletbeli doktori címet egy macska az Egyesült Államokban, a Vermonti Állami Egyetemen.

A CNN tudósításából kiderül, Max, a hatéves cirmos azóta megbecsült polgára az egyetemnek, hogy gazdája, Ashley Dow megengedte neki, hogy közeli otthonából kijárjon. Rendkívül otthonosan érzi magát a kampuszon: az intézmény beiratkozási ügyekért felelős dékánja, Maurice Ouimet elmondta, hogy a macska szokta először üdvözölni reggel, és télen a felvételi irodába is bejár. A nap hátralevő részében pedig szeret ott lenni, ahol a hallgatók vannak. A hátizsákjukra is felmászik, és mindenki szelfizik vele. Az egyetemre látogatókat úgy üdvözli, mintha ez lenne a munkája.


Az intézmény közösségimédia-menedzsere, Rob Franklin találta ki, hogy Maxnek adjanak tiszteletbeli doktori címet, ami azért is különleges, mert az egyetem eddig még embereknek sem adott ilyet. Ouimet azt mondta, hogy ezt viccnek szánták, de azt is felismerték, hogy a macskához valódi érzések fűződnek, és sokaknak jelentett támaszt a koronavírus-járvánnyal terhelt nehéz időszakban.

Maxnek saját egyetemi emailcíme van, és az egyetemi telefonkönyvben is szerepel. Németországból és Angliából is kapott üzeneteket, ezeket Ashley Dow és lánya olvassák, és válaszolnak rájuk.

Dow azt mondta, nemrég probléma volt a kóbor macskákkal a környéken, Maxot többször meg is támadták. Ezért plakátokat tett ki a környéken arra kérve az egyetemistákat, hogy szóljanak neki, ha Maxot sötétedés után kint látják. Attól fogva a hallgatók ölben vitték haza a macskát.

Max a nyári szünetben sem marad otthon, az egyetemen ugyanis nyári táborokat tartanak. Gazdája szerint a macska élvezi, hogy minden figyelem rá irányul, és doktori címével még híresebb lesz.

Nyitókép: Facebook / Vermont State University Castleton Campus

#Bulvár#macska#egyetem#amerikai egyesült államok#doktor

Címlapról ajánljuk