Bulvár

Nyilvánosság elé lépett Sári, Lang Györgyi 18 éves lánya

rtl.hurtl.hu

2024. május 23. 8:40

„Én Anyával és Györgyivel alkottam egy szűk családot” – írta le a fiatal lány, milyen volt az ő szivárványcsaládjuk.

Mint arról beszámoltunk, egy éve, 2023. május 20-án halt meg Lang György, a Pa-Dö-Dö énekesnője. Ebből az alkalomból Falusi Mariann, a Pa-dö-dő másik fele megható gesztussal emlékezett rá. Most megszólalt Lang Györgyi 18 éves lánya, Palugyai Sári is, aki eddig nem szerepelt a nyilvánosság előtt. 

Szivárványcsaládban nőttem fel. Apukámat is ismerem, ő is részt vett és vesz a nevelésemben, de én Anyával és Györgyivel alkottam egy szűk családot. Azt szoktam mondani, nekem egy apukám és két anyukám van, illetve sajnos már csak volt. Györgyi meghalt, amit egy év után sem tudok feldolgozni 

– mondta Sári a Storynak. Györgyi és akkori párja nagyon szerettek volna gyereket, de abban az időben két nő esetében ez nem volt egyszerű vállalkozás. „Kerestek egy apukát, és elkezdődött a mi szivárvány- és patchworkcsaládunk története” – mesélte Lang Györgyi lánya.

„Györgyi sokat mesélt nekem a gyerekkoromról, állítólag végtelenül kedves, kíváncsi kislány voltam, de olykor hisztis, amit nehezen viselt. Olyankor csak annyit mondott: »Sári, hagyd már abba!« Imádott engem, én őt, volt, hogy engedékeny volt, de volt, hogy szigorú. Nem szerette, amikor rendetlenséget hagytam magam után, túl sok játékom volt, és hajlamos voltam szanaszét hagyni azokat. Györgyi viszont rendmániás volt. Sokat foglalkozott velem: amikor iskolás lettem, együtt tanultunk, főleg irodalmat. Bár nem tartotta fontosnak, hogy jó jegyeket hozzak haza, a házi feladatom megírásánál mindig ott ült az asztal másik oldalán” – mondta el a lapnak Palugyai Sári.

„Györgyi soha nem panaszkodott, a betegségtudat hiányzott belőle, tele volt humorral, vidámsággal, nagyokat tudott nevetni és nevettetni. Teljes értékű anyaként tekintettem rá. Györgyivel mindig abban hittünk, hogy a szklera (sclerosis multiplex) elmúlik, és újra jár majd, de ezt megnehezítette, hogy 2021-ben kapott egy sztrókot, attól kezdve rohamosan romlott az állapota. Akkor éreztem először, hogy ez hatással lehet rám, ránk, az elkövetkezendő éveinkre. Nehéz volt Györgyinek, de még így is ő tartotta bennünk a lelket, ó tartotta össze a családot, a csapatot” – idézi a Blikk Sárit.

Azt, hogy én nagyon családcentrikus lettem, és hogy vágyom rá, hogy nekem is legyen gyerekem, annak köszönhetem, ahogyan Anyával és Györgyivel éltünk. Amilyen a mi családunk volt 

– mondta a színésznek készülő lány, majd arról a napról is mesélt, amikor Lang Györgyi elhunyt.

„Sokat voltam itthon Györgyivel, de aznap, amikor meghalt, sajnos, nem. Előadáson voltam, majd amikor kijöttem a színházból, hívott az anyukám, és zokogva mondta, hogy meghalt Györgyi. Rohantam vissza Budapestre. A szívemmel reménykedtem, hogy túlél mindent és mindenkit, de az eszemmel tudtam, egyszer vége lesz. Egy éve, hogy meghalt, de nekem most is a mindennapjaim része. Györgyi nagyon hiányzik, szeretem, sokat kaptam tőle, sokat tanultam tőle az életről, az elfogadásról, sok szempontból a példaképem” – mondta.

A Fókusz kamerái előtt nemrég Falusi Mariann is felidézte emlékeit. Azt mondta, Lang Györgyi fantasztikusan viselte a vég közeledtét, „ha valakibe lehetett kapaszkodni, az ő volt”. Falusi Mariann másfél év után először adott elő Pa-dö-dő-dalokat egy fellépésen. Mariann a mai napig gyakran tér vissza néhai alkotótársa lakásába. „Pont azért, mert ő ott van, szoktam vele beszélgetni, sokszor mondom neki a dolgokat, hogy mi történt, mintha ott lenne” – árulta el az érzelmeivel küszködő énekesnő. Hogy mit csinál mostanában Mariann, és hogy lesz-e még Györgyi nélkül Pa-dö-dő-búcsúkoncert, kiderül a Fókusz riportjából:


Nyitókép: RTL

#Bulvár#lang györgyi#falusi mariann#palugyai sára#pa-dö-dő#halál#stroke#sztrók

Címlapról ajánljuk