Fókusz

„Akkor én most haldoklom?” – Lang Györgyi utolsó napjairól mesélt Falusi Mariann

Fehér IstvánFehér István

2024. május 22. 19:54

Fantasztikusan viselte Lang Györgyi a vég közeledtét, „ha valakibe lehetett kapaszkodni, az ő volt”, idézte fel emlékeit a Fókusz kamerái előtt Falusi Mariann, aki másfél év után először adott elő Pa-dö-dő dalokat egy fellépésen. Mariann a mai napig gyakran tér vissza néhai alkotótársa lakásába. „Pont azért, mert ő ott van, szoktam vele így beszélgetni, sokszor mondom neki a dolgokat, hogy mi történt, mintha ott lenne” – árulta el az érzelmeivel küszködő énekesnő. Hogy mit csinál mostanában Mariann, és hogy lesz-e még Györgyi nélkül Pa-dö-dő búcsúkoncert, kiderül a Fókusz riportjából.

Az énekesnő mögött nehéz év áll, tavaly elveszítette az élete két legfontosabb pillérét, édesanyját, valamint alkotótársát, Lang Györgyit akikre azóta is minden nap gondol. A színész-énekesnő 66 éves korában, hosszú betegség után tavaly májusban hunyt el.

Mikor meghalt, két barátja épp a lakásán volt, rendezgették a kaktuszokat a teraszon – mindig sokan voltak a környezetében, kívánta és szerette is

 – idézte fel Falusi Mariann a sötét napot. Lang Györgyi búcsúztatóján a barátok és rajongók kavicsokra festettek, amelyek az énekesnő végső nyughelyére került. Keleti Éva fotóművész még közösen akarta a Pa-dö-dő-t fényképezni, de végül csak Mariannról készített egy meghatóan szép képet, Györgyi kerekesszékével.

Hogy mit csinál mostanában Mariann, és hogy lesz-e még Györgyi nélkül Pa-dö-dő búcsúkoncert, kiderül a Fókusz riportjából.

#Fókusz#Videó#Kultúra#zene#Pa-dö-dö#lang györgyi#falusi mariann#gyász

Címlapról ajánljuk