Bulvár

„Imádkozzunk érte!” – Zalatnay Sarolta is üzent a rákkal küzdő Tompos Kátyának

rtl.hurtl.hu

2024. május 13. 6:37

Zalatnay is küzdött daganatos betegséggel. Más ismert túlélők is üzentek Tompos Kátyának.

Mint arról beszámoltunk, szomorú hír rázta meg múlt héten a magyar filmes és színházi szakmát, valamint az országot: Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő egy igen ritka daganatos betegségben szenved. A terápiát már megkezdték Magyarországon, de mellette egy külföldi kezelés is nagyon biztató eredményeket ígér. Ennek önerőből vágtak neki, de mára anyagi lehetőségeik elfogytak. Pályatársai és a Fábián Juli Emlékalapítvány most támogatói estet szerveznek a Szegedi Nemzeti Színházban.

„Én nem is neki üzennék, hanem a Jóistennek. Arra kérem, hogy ilyen tehetségű teremtést, mint Tompos Kátya, hordja még jó sokáig a tenyerén, hogy sok szép élményt és pillanatot okozhasson nekünk. Neki pedig azt üzenem, bárhogy is alakul az élet, ezt a szeretetet gyűjtse össze és próbálja meg ezt a kis lufit eltenni a lelkébe és ebből táplálkozzon. Legyen önző, most az egyszer az életben felejtsen el mindent, csak a gyógyulására gondoljon. Engem ez mentett meg” –  mondta el a Blikknek Mészáros Árpád Zsolt (MÁZS),  a koncert egyik szervezője, aki maga is túlélte a betegséget.

Zalatnay Sarolta 2002-ben küzdött meg a rákkal, ő ezt üzente: 

„Imádkozzunk érte! Neki pedig azt tudom tanácsolni, hogy bízzon az orvosaiban, csak nekik higgyen. Mantrázza folyamatosan, még ha éppen nem is hiszi el, hogy „meg fogok gyógyulni, rám még itt szükség van, erős vagyok, és megmutatom, hogy képes vagyok erre is. Nekem a család, valamint az olyan barátok és rajongók segítettek átvészelni ezt az időszakot, akik azóta is velem vannak. Őket bármikor fel tudtam hívni, akár éjszaka is, és a sok-sok beszélgetésből, lelki támogatásból merítkeztem. Úgy látom körülötte is vannak ilyen emberek, ez biztos nagy erőt ad neki a küzdelemhez.”

„Amikor én ezzel a kórral megküzdöttem, a párom jelentette a legnagyobb támaszt: ő és az segített a legtöbbet, hogy az elején eldöntöttem, nem lesz betegségtudatom. Ilyenkor minden rosszat el kell engedni, és csak a gyógyulásban bízni. Kátya, kérlek, ne veszítsd el a reményt! Egy ilyen ragyogó, aranytorkú színésznővel nem fordulhat elő, hogy nem kapja vissza a hangját és az egészségét. Az a világ legnagyobb igazságtalansága volna” – jelentette ki Tallós Rita.

Forgács Gábor az elmúlt években küzdött a daganatos betegséggel. 

„Nem egy, hanem két végstádiumú rákon vagyok túl, bár az orvosok, mint utóbb kiderült, két évet adtak nekem, most már túl vagyok a harmadikon és még elég jól működöm. Kátya bízzon az orvosokban, a szakemberekben, és elsősorban saját magában. Én sokat köszönhetek annak is, hogy nem veszítettem el a humorom, tudtam magamon is röhögni, a helyzetet kívülről figyelni. Ez nagyon sokat segíthet. A legfontosabb, hogy bízzon magában és higgyen abban, nem fordulhat elő, hogy ő elmenne” – jelentette ki Forgács.


Tompos Kátya barátai a Fábián Juli Emlékalapítvánnyal közösen május 25-ére támogatói estet szerveztek a Szegedi Nemzeti Színházba. Aki ezen nem tud részt venni, de mégis segítené Tompos Kátya gyógyulását, a Fábián Juli Emlékalapítványon keresztül ezt május 25-ig megteheti:

Kedvezményezett neve: Fábián Juli Emlékalapítvány / Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18543755-00000000 /  Megjegyzés vagy közlemény: Tompos Kátya

Nyitókép: Mónus Márton / MTI

#Bulvár#tompos kátya#zalatnay sarolta#rák#gyűjtés

Címlapról ajánljuk