Bulvár

Meghan Markle Nigériában elmondta, miért ment hozzá Harry herceghez

rtl.hurtl.hu

2024. május 10. 19:55

A sussexi hercegi pár háromnapos körútra érkezett Nigériába. Lelkesítő beszédet mondtak tanulóknak az út első állomásán.

Háromnapos körútra érkezett pénteken Nigériába a sussexi hercegi pár. A fővárosban, Abujában egy olyan iskolát kerestek fel, amelyet karitatív szervezetük, az Archewell Alapítvány is támogat. Az intézményben Harry herceg a mentális egészségről beszélt a gyerekeknek a Daily Mail beszámolója szerint.

Ha azt látod, hogy a barátod az osztályodban nem mosolyog, mit fogsz tenni? Megnézed, hogy mi van vele? Megkérdezed, hogy jól van-e? Mert rendben van, ha valaki nem érzi rendben magát

– mondta a herceg, aki átadta a mikrofont feleségének. Meghan hercegné pedig egy férjének címzett bókban árulta el a gyerekeknek, mi fogta meg párjában:

Látjátok, miért mentem hozzá? Annyira okos. És annyira inspiráló, mert kimondja az igazságot.

A hercegné arra biztatta a diákokat, hogy legyenek őszinték egymáshoz. Elmondta: „Ahogy körülnézek ebben a teremben, bennetej magamat is látom. Óriási megtiszteltetés, hogy először látogatunk el Nigériába, és itt lehetek mindannyiótokkal.”

Hiszünk mindannyiótokban, hiszünk a jövőtökben, hiszünk a képességetekben, hogy el tudjátok mesélni a történeteteket, és hogy őszinték tudtok lenni egymáshoz. Nincs szükség arra, hogy csendben szenvedjetek. Csak győződjetek meg róla, hogy vigyáztok magatokra

– mondta a hercegné.

Harry herceg a mentális egészség témakörében felidézte az édesanyja, Diana hercegnő halála utáni szenvedésének emlékeit. Azokról az emberekről beszélt, akik „elvesztették egy szeretett személyt a családjukban, és nem tudják, kihez forduljanak, vagy kihez beszéljenek”.

Harry herceg 12, testvére, Vilmos herceg pedig 15 éves volt, amikor Diana walesi hercegné 1997-ben a m párizsi Alma-alagútban életét vesztette.

Harry herceg szerdán a londoni Szent Pál-székesegyházban vett részt az Invictus Játékok 10. évfordulóját ünneplő hálaadó istentiszteleten. Meghan Markle nem tartott vele, a királyi családból sem találkozott vele senki, de akadt két meglepetésvendég a templomban:


Nyitókép: Andrew Esiebo/Getty Images for The Archewell Foundation

#Bulvár#meghan markle#harry herceg#nigéria#afrika

Címlapról ajánljuk