Bulvár

Kudlik Júlia szurkol Adának, de hamvába hullt utópiának látja az AI-t

rtl.hurtl.hu

2024. április 18. 18:16

Kudlik Júlia feltette azt a kérdést, hogy mi lesz, ha jön egy óriási napkitörés és az világáramszünetet okoz?

„Rendkívül szép, felemelő, és igen nehéz feladat vár rád, amelynek megoldásához őszintén szurkol neked a múlt századból még ittmaradt, minden emberi hibájával együtt élő, igazi hús-vér elődöd: Kudlik Júlia” – üzente a Mandineren a Delta egykori műsorvezetője a mesterséges intelligenciával készült utódjának, Bíró Adának.

Kudlik egyébként szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy sikerülne a kísérlet és gépekkel lehetne pótolni az embereket. Úgy véli, ez hamvába hullt utópia.

„Az intelligencia szó – számomra – értelmi felfogóképességet, ítélőképességet jelent. Ám ma már van okos telefon, okos óra, okos otthon, okos ruha, okos pelenka, okos nadrág, okos intim betét, meg ki tudja mi minden?! Ennek csúcsa a mesterséges intelligencia! Most ismerkedünk vele. A szerencse az, hogy lelket nem adtak még neki, és csak remélni merem, hogy soha nem is leszünk erre képesek!!!” – tette hozzá.

Azt a kérdést is feltette, hogy mi lesz, „ha gépi virágzásunk csúcsán egy napkitörést követő mágneses vihart, esetleg ma még ismeretlen légköri turbulenciát követően létrejön egy világáramszünet?"

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

#Bulvár#bíró ada#kudlik júlia#mesterséges intelligencia#ai#delta

Címlapról ajánljuk