Bulvár

114 éves korában meghalt a világ eddigi legidősebb férfija, aki mindennap megivott egy kupicával

rtl.hurtl.hu

2024. április 3. 12:28

Juan Vicente Perez 2022 májusában lett a világ legidősebb embere.

Juan Vicente Perez, venezuelai származású férfi, 2022 májusában lett hivatalosan is a világ legidősebb férfi embere, de sajnos most, 114 éves korában elhunyt, ezt a családja erősítette meg, írja Daily Star.

Guinness Rekordok Könyve 2022 májusában erősítette meg, hogy ő a legidősebb élő férfi, 2022. február 4-én 112 éves és 253 napos volt. Juan Vicente 1909. május 27-én született, egy tízgyermek család kilencedik tagjaként látta meg a napvilágot. Családja ötéves korában költözött Los Pajuilesbe, ahol apjával és testvéreivel együtt mezőgazdasággal foglalkoztak.

Még egy fakitermelő malomot is épített testvérével, Miguellel, hogy segítsenek a gazdaságukon. Annak ellenére, hogy csak öt hónapot járt iskolába, mivel tanítója megbetegedett, Juan megtanult olvasni és írni is.

Később 1948-ban seriff lett Caricuenában, tíz évig rendezett föld- és családi vitákat, miközben továbbra is mezőgazdasági munkát végzett.

A mezőgazdaság mellett Juan életébe a legfontosabb a családja és Isten volt. Hálás az életéért, az általa fogyasztott élelmiszerekért és az őt körülvevő emberekért. Juan Vicente Ediofina del Rosario Garcíaval kötött házasságot, és 60 évig voltak együtt, amíg 1997-ben a felesége el nem hunyt.


Nagy családjuk volt, tizenegy gyerekük született, hat fiú és öt lány. Összesen 41 unokája és 18 dédunokája volt. A hosszú munkanapok után Juan Vicente szabadidejét családjával töltötte. Fia, Edesio Antonio Aguilar, Hermanas Calles és Negro Picante dalokat játszott le neki egy régimódi lemezlejátszón.

Élete során Juan Vicente számos fantasztikus találmány megszületését láthatta, mint például a tévé és az internetet, amik örökre megváltoztatták a világot. Amikor 51 éves volt, még fekete-fehér volt az igazolványképe.

Juan Vicente nagyon egészséges volt, ráadásul idősebb korára is kiváló memóriával rendelkezett. Emlékszik gyermekkorára, házasságára, testvérei, gyerekei és unokái nevére. Szerette a családját és barátait, történeteket mesélt nekik és beszélgetett velük.

100. születésnapja nagy dolog volt neki, mivel minden fiával és sok dédunokájával együtt tudott lenni. Unokája, Karla Marisol és férje gyönyörű festménnyel ajándékozta meg, amit otthona központi udvarán őrzött. 2019-ben ünnepelte 110. születésnapját, ezzel ő lett Venezuela első olyan férfija, aki betöltötte ezt a kort.

A hosszú élet titka, hogy keményen dolgozz, pihenj ünnepekkor, korán feküdj le, mindennap igyál egy pohár pálinkát, szeresd az Istent, és mindig hordozd őt a szívedben

– mondta a férfi, aki naponta mindig kétszer imádkozott.

A lánya, Nelyda Perez ezt mondta 110. születésnapján: „Az édesapám nagyon jó egészségnek örvend. Nem szenved olyan betegségtől, amely orvosi kezelést igényelne.” Az ünneplés után azt mondta, hogy nagyon jól érezte magát és hálás azért, hogy a családja egészséges. 

A világ legidősebb nője Maria Branyas Morera múlt hónapban töltötte be a 117. életévét. Az amerikai születésű spanyol nő azután lett rekorder, hogy a 118 éves francia apáca, Lucile Randon elhunyt.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Bulvár#juan vicente perez#meghalt#világrekord#legidősebb

Címlapról ajánljuk