Bulvár

Mi történt A szupercsapat szereplőivel?

rtl.hurtl.hu

2024. április 1. 5:45

Tisztességesek, mégis menekülniük kell, közben azoknak segítenek, akik már minden reményüket elvesztették. Hannibal, Rosszfiú, Szélpfiú és a bolondos Burdoch kapitány a magyarok szívébe is belopták magukat. Ez történt velük a sorozat után. 

A szupercsapat eredetileg 1983-tól 1987-ig futott az amerikai NBC csatornán, 2010-ben pedig az alapötletet felhasználva sikeres mozifilmet is készítettek belőle.

Az alaptörténet szerint négy egykori katonát letartóztatnak egy olyan bűntény miatt, amit nem ők követtek el. Megszöknek, így alakul meg a szupercsapat, ami segít azoknak, akiknek más nem. Kiderítenek, megvédenek, fellépnek a rosszak ellen a jók védelmében, miközben üldözi őket Lynch ezredes, aki börtönbe zárná őket.

A szupercsapat vezetője John Hannibal Smith ezredes, akit a sorozatban George Peppard keltett életre. A színész 1978-ban úrrá lett alkoholbetegségén, majd elhatározta, hogy segít az alkoholizmussal küzdőknek. Erős dohányos volt, három csomag cigarettát füstölt el naponta, míg 1992-ben tüdőrákot diagnosztizáltak nála. 65 évesen, 1994. május 8-án tüdőgyulladásban hunyt el.

szupercsapat
George Peppard és Mr. T a 35. Emmy-díjátadón 1983. szeptember 25-én a kaliforniai Pasadenában. – Fotó: Joan Adlen/Getty Images

A csapat pilótája a kissé kelekótya Henry Matthew Murdock kapitány, azaz Dwight Schultz volt. A sorozatban egyszerűen lebolondozott Schultz 76 éves, karrierje A szupercsapattal nem ért véget, szerepet kapott a Strar Trek: Kapcsolatfelvétel és a Star Strek: Új nemzedék című sci-fikben, majd számos videójátéknak kölcsönözte hangját. 

szupercsapat
Dwight Schultz az America című film premierjén 2014. június 30-án Los Angelesben. – Fotó: Imeh Akpanudosen/Getty Images

Rosszfiú a nevével ellentétben egyáltalán nem volt rossz, inkább csak nyers. A csapat műszaki szakértő nehézfiúját, Bosco Albert Baracus őrmestert Mr. T személyesítette meg. Magyar hangja a négy éve elhunyt, feledhetetlen Gesztesi Károly volt:

Polgári nevén Lawrence Tureaud nem csak A szupercsapat miatt ismert, az 1982-es Rocky III.-ban ő játszotta Clubber Lang bokszolót. A szupercsapat után pankrátor is volt. Később leforgatott egy valóságshow-t, amellyel beutazta Amerikát, és lelki és fizikai problémákkal küzdő embereknek nyújtott segítséget. 2005-ben a Katrina hurrikán pusztítása után megfogadta, hogy nem veszi fel többet legendás aranyait:

Keresztényként, amikor láttam, hogy más emberek életüket, földjüket és vagyonukat veszítik el ... Úgy éreztem, hogy Isten előtt bűn lenne, ha továbbra is viselném az aranyaimat. Úgy éreztem, hogy érzéketlen és tiszteletlen lennék azokkal az emberekkel szemben, akik mindent elvesztettek, ezért abbahagytam az aranyak viselését.

Mr. T napjainkban 70 éves.

szupercsapat
Mr. T a 15. éves Skechers Pier to Pier Friendship Walk-on 2023. október 29-én a kaliforniai Manhattan Beach-en. – Fotó: Tommaso Boddi/Getty Images for Skechers

A csapat negyedik tagja Szépfiú, azaz Templeton Peck hadnagy, megformálója pedig Dirk Benedict volt, aki idén március 1-én ünnepelte 79. születésnapját. Benedict karrierje 1978-ban indult be, amikor a Battlestar Galactica című sorozatban megkapta Starbuck hadnagy szerepét. A szupercsapat második évadának egyik epizódjában szerepel egy jelenet, amelyben a Universal Studios épületénél Szépfiú mellett elsétál egy cylon, viccesen utalva Benedict korábbi szerepére:

2019-ben Benedict elvállalta Jack Strange szerepét a Scott McQuaid által írt és rendezett Space Ninjas című filmben. 

szupercsapat
Dirk Benedict az Emerald City ComiCon 2013 rendezvényen 2013. március 3-án, Seattle-ben. – Fotó: Suzi Pratt/Getty Images


Nyitókép:  NBCU Photo Bank / Getty Images

#Bulvár#szupercsapat#sorozat#színészek#Kultúra#tévé

Címlapról ajánljuk