Bulvár

Hajdú Péter a molesztált Szepesi Nikolett-tel nem volt olyan empatikus, mint a volt igazságügyi miniszterrel

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 29. 12:19

A Frizbi műsorvezetője az Origónak arról beszélt, hogy férfiként és férjként nehezen élte meg mindazt, amit Varga Judit mondott. Tíz évvel ezelőtt még behívta a műsorába Szepesi Nikolett mellé az úszónő zaklatóját.

Férfiként és férjként időnként nehezen élte meg mindazt, amit Varga Judit elmondott – egyebek mellett erről beszélt az Origónak Hajdú Péter, a Frizbi TV műsorvezetője a Varga Judittal készült interjú apropóján. A tévés szerint az interjú során rendkívül nehéz helyzetben volt, különösen a beszélgetés második része érintette meg, amikor a volt miniszter könnyek között beszélt a legszemélyesebb családi dolgairól. 

A videót már több mint 860 ezren látták a YouTube-on. A nők elleni erőszakkal foglakozó műsorok sorában hasonlóan nagy érdeklődést váltott ki Hajdú Péter műsorának 2013 szeptemberi adása, amibe Szepesi Nikolett egykori úszót hívta meg vendégül, hogy beszélgessen vele az őt ért szexuális bántalmazásról. A műsort akkor több kritika is érte, mivel Hajdú Szepesi Nikolett tudta nélkül behívta a beszélgetés felvételére Bacsa Istvánt, Szepesi egykori gyúróját. Az úszósportban Kicsi bácsi néven jól ismert szakemberről az úszónő könyvében azt állította, hogy 13 éves korában molesztálta őt. (Az ügynek végül nem lett büntetőjogi következménye, mert mire nyilvánosságot kapott, addigra elévült.)

Az Európa-bajnoki bronzérmes Szepesi a műsor felvételén történtekről azt mondta a Blikknek, hogy hideg zuhanyként érte amikor Hajdú bejelentette, hogy „itt van velünk Bacsa István”, aki tagadta a molesztálást, sőt még ő támadta azzal Szepesit azzal, hogy csak a könyvének szánt hírverés miatt vádaskodik. A sportolónő végighallgatta a 2022-ben elhunyt idős férfit, bár közben azt latolgatta, hogy feláll és kimegy a felvételről.

Hajdú akkor azt nyilatkozta a hvg.hu-nak, hogy örül, hogy beszédtémát generált az ügy, és végre tiszta vizet lehet öntheni a pohárba. „Az objektív tájékoztatást szem előtt tartva jártunk el, s járunk el a jövőben is”.

Megkerestük telefonon a műsorvezetőt, hogy megkérdezzük a két interjúhelyzet közti különbségről, de kérdésünkre csak annyit mondott, hogy

nagypéntek van, éld meg a húsvétot szépen, helló,

majd kinyomta a hívást.

Szepesi Nikolett 10 évvel ezelőtt zavarba ejtő őszinteséggel nyilatkozott a Fókusznak a botránykönyvében is leírt eseményekről. Szepesi több partnerének sem tetszett, hogy az akkor 26 éves úszó kiteregette magánéletét az intim részletekre is kitérve, volt olyan vízilabdázó, aki magára ismert, és perrel fenyegette. Ám hosszú távon nagyobb vihart kavart, amit a fiatal versenysportolóként elszenvedett zaklatásokról vallott, hiszen elsőként világított rá, mennyire elterjedt ez a viselkedés az élsportban:

 

#Bulvár#hajdú péter#frizbi#szepesi nikolett#varga judit#nők elleni erőszak

Címlapról ajánljuk