Sport

Meghalt Bacsa István

rtl.hurtl.hu

2022. június 28. 8:34

Bacsát 2013-ban Szepesi Nikolett úszó vádolta meg szexuális zaklatással. 

Meghalt Bacsa István, a Spartacus egykori gyúrója, aki Kicsi bácsi néven vált ismertté az úszósportban – írja a Blikk.

Bacsa neve 2013-ban került a figyelem középpontjába, amikor az Európa-bajnoki bronzérmes Szepesi Nikolett szexuális zaklatással vádolta meg a könyvében. A lap emlékeztet: Szepesi azt állította, hogy 12 éves korától kezdve szexuálisan zaklatták, szeméremsértő módon érintették meg, a nőiességében megalázták. 

A Blikk felhívta Szepesti, aki így reagált Bacsa István halálhírére:

Már nincs bennem harag. Elengedtem mindazt, amit tett velem, velünk. Egyszerűen muszáj volt pontot tenni a megaláztatások, a mocsok végére. 

– mondta az egykori úszónő. „Hiszek a mindenhatóban, és ezért mondom, onnan föntről mindent láttak, amit ez az ember itt a Földön tett és csinált. Eltávozott az élők sorából, ott áll majd az Úr színe előtt, és el kell számolnia a cselekedetivel, a lelkiismeretével. Az égiek bocsássanak meg neki. Nem kívánom, hogy a pokolra kerüljön. A lelkem mélyén valahol megpróbáltam megbocsátani neki, de hogy ez mennyire sikerült, azt inkább hagyjuk. Mindenesetre részvétemet nyilvánítom családtagjai felé, még akkor is, ha annak idején a könyv megjelenését követően kaptam tőlük hideget-meleget az interneten. És az elkövető sohasem kért tőlem bocsánatot” – mondta Szepesi Nikolett.

A Blikk hozzáteszi, hogy az ügynek nem lett büntetőjogi következménye, mert mire kitudódott, addigra elévült.

Nyitókép: Thomas Barwick / Getty Images

#Sport#bacsa istván#kicsi bácsi#úszósport#úszás#szepesi nikolett

Címlapról ajánljuk