Bulvár

„Most már ne is kérjen bocsánatot, semmi értelme” – nem mennek többet teaszeánszra Béres Anették

rtl.hurtl.hu

2024. március 8. 9:34

2022 nyarán törött csontokkal, eszméletlen állapotban találtak rá Béres Anettre, a Való Világ egykori szereplőjére. Barátnőjével, Sáfrány Emese légtornásszal egy úgynevezett teaszeánszon vettek részt, ami rosszul sült el. A két barátnő közé nem vert éket az eset.

Felfüggesztett szabadságvesztést kért csütörtökön a Siklósi Járási Ügyészség arra a nőre, akinek a másfél évvel ezelőtti ayahuasca-szeánszán részt vett Béres Anett, a ValóVilág egykori szereplője és Sáfrány Emese légtornász is. 

A szeánsz tragikus véget ért: Béres Anettre öntudatlan állapotban, törött csontokkal találtak rá Siklóson. Az úgynevezett teaszeánszokon egy ayahuasca nevű hallucinogén növényi készítményből fogyasztanak, amit több ezer éve használnak vallási és sámánisztikus célokra Dél-Amerikában. Béres Anett a rituálé alatt pánikba esett, és beszaladt az erdőbe, másnap reggel egy szőlőültetvényen találtak rá ruhák nélkül, törött bokával és bordával, öntudatlan állapotban. A sérülései miatt életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Béres Anett még hónapokkal az eset után is folyamatosan kapta az interneten a bántó és negatív üzeneteket. A teaszeánsz miatt sokan drogosnak nevezték:


A vádemelés híre után a Blikk kereste meg Béres Anettet, aki elmondta:

Soha nem kért bocsánatot tőlem, az elmúlt másfél évben egyszer sem próbált megkeresni. Most már ne is kérjen bocsánatot, semmi értelme. A mai napig nem tudom megérteni, hogyan fekhetett le nyugodtan aludni, amikor látta, hogy valami nincs rendben. Mielőtt elmentem hozzá, többször megkérdeztem tőle, hogy »ugye nem lesz baj?« Mindig megnyugtatott, hogy ő ehhez ért, a legjobb az országban, nem lesz baj és vigyáz rám… Ebből egyik állítás sem bizonyult igaznak.

Pénteken pedig a Ripostnak reagált a vádemelés hírére Sáfrány Emese. Tőle sem kért bocsánatot a szeánszot vezető nő, nem is találkoztak azóta. „Jogosnak tartom, hogy valakit felelősségre vonjanak kuruzslásért. Nyilván nem kívánok senkinek rosszat, de a felelősségre vonást és igazságszolgáltatást helyénvalónak tartom” – fogalmazott.

Soha többé nem megyünk hasonló szeánszra. Akkor egy nehéz életszakaszt éltünk, de most szerencsére mindkettőnknek rendben van az élete. Más közös programokat viszont csinálunk: moziba megyünk, csajos esteket tartunk. Közénk nem vert éket az eset

– mondta Sáfrány Emese.

Nyitókép: RTL

#Bulvár#vv anett#béres anett#sáfrány emese#teaszeánsz

Címlapról ajánljuk