Bulvár

Lecserélték Liam Neeson magyar hangját, a közkedvelt szinkronszínész indulatosan kitálalt

rtl.hurtl.hu

2024. február 12. 13:13

Csernák János gyalázatot, sértést, piti szemétséget, rablást, szarrágást emleget.

Többé nem Csernák János Liam Neeson szinkronhangja, a karakteres orgánumú színész (az ő hangján szólal meg Harrison Ford is) egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy lecserélték. Állítása szerint azért, mert több pénzt kért a szinkronért.

Tájékoztatlak Benneteket, hogy Liam Neeson legnagyobb sajnálatomra, a következő filmjében nem az én hangomon szólal meg. Hogy melyik új filmjéről beszélünk Neesonnak, azt nem tudom, mert a »Laborfilm« gyártásvezetője ezt az információt nem tartotta fontosnak közölni velem

– írja Csernák, majd közli a stúdiónak írt levelét.

„Rosszul gondolja, hogy ha nem engem választanak, /ill. leváltanak/, akkor azt Önnek nem kell jeleznie. Azért azt tisztázzuk, hogy egy A ligás világsztár filmjének szinkronjáért /közel 100 tekercsről beszélünk, /, számomra egy vásárlás, adott esetben 2 tank benzin összegét, 40 valahány ezer Ft-ot felajánlani, amiből még lejön az adó, és a benzinköltség, /mindenki tudja, hogy vidéken lakom/ úgy GYALÁZAT ahogy van, egyenesen SÉRTÉS” – írta levelében a színész.

Majd így folytatta:

Az meg, hogy én rákértem ugyanennyit és nem adták meg, piti szemétség.Az meg aztán, hogy EMIATT MÉG LE IS VÁLTANAK Neesonról, az a kategória, amiről nyugodtan azt mondhatom, hogy a k. a.-kat!

Hozzáteszi továbbá:

Ez a rablás, szarrágás már tűrhetetlen, ami a szinkronnal kapcsolatban folyik. Névtelen, arctalan senkik döntenek évtizedek munkáját, a Nézők igényeit, szimpátiáját leszarva! Pár ezer Ft.os megtakarítás miatt?

A színész azzal zárja, hogy gratulál annak a kollégájának aki helyette ennyiért elvállalta.


Nyitókép: Csernák János Peter Shaffer Black Comedy című vígjátékának próbáján a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban 2016. október 7-én. Fotó:  Komka Péter / MTI

#Bulvár#csernák jános#liam neeson#szinkron#magyar hang#harrison ford#gázsi

Címlapról ajánljuk