Bulvár

Meghirdette a botrányos kamufesztivál méregdrága folytatását a hat évre ítélt csaló

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 22. 15:22

Vajon meg lehet hülyíteni a világot a Fyre Festival 2-vel?

Bejelentette Billy McFarland, hogy már kaphatóak a jegyek a Fyre Festival 2-re, ami a botrányosan sikerült, méregdrága első etap folytatása lesz. Ennek az eseménynek a megszervezéséért jutalmazták börtönnel a csalót.

Az eredeti, 2017-es Fyre Festivalt egy exkluzív luxuseseményként hirdették meg: Kendall Jennert, Bella Hadidot, Hailey Baldwint és Emily Ratajkowskit is rávették arra, hogy reklámozza. A résztvevőknek a csillagászati árú jegyekért cserébe saját kisházakat, gourmet menüket és abszolút kényelmet ígértek.

Ennek ellenére a megérkezéskor átázott sátrak, félig felépített helyszínek, szeméthegyek, ócska szendvicsek és lemondott programok várták őket a Bahamákon. Hamarosan kiderült, hogy az áll a sztori hátterében, hogy McFarland képtelen volt időben összerakni a fesztivált, és folyamatosan hazudozott a befektetőknek.

A 2018-ban hat év börtönre ítélt szélhámos most arról beszélt, hogy a magánzárkájában összerakott egy ötven oldalas tervet a Fyre Festival újjáélesztésére, és már árulja is a jegyeket 500-8000 dolláros (176 ezertől 2,8 millió forintig terjedő) áron. Fellépőket viszont még nem jelentett be, a helyszínről pedig csak annyit közölt, hogy valahol a Karib-tengeren tartaná meg a bulit. Videóját itt lehet megnézni.

Korábban arról is beszámoltunk, amikor először adott interjút börtönbüntetése után a csaló. A férfi ekkor azt nem árulta el, hogy hogyan fogja visszafizetni azt a 26 millió dollárt, amivel azóta is tartozik a károsultaknak.

Nyitókép: BRENDAN MCDERMID / Reuters / Netflix

#Bulvár#Billy McFarland#csaló#fesztivál#drága#influenszer#börtön

Címlapról ajánljuk