Bulvár

„A hülyeségvonaton nincs fék” – Lilu kiakadt a melegellenes törvény miatti könyvellenőrzéseken

rtl.hurtl.hu

2023. július 3. 14:23

Kicsapta a biztosítékot Lilunál, hogy veszélybe kerülhet a Harry Potter-sorozat egyik darabja. A Libri már kapott egy egymilliós bírságot a gyermekvédelmi törvény megsértése miatt, és a Líránál is zajlik a vizsgálat. 

Veszélybe kerülhet egy Harry Potter-könyv, mert a meglehetősen homályosra fogalmazott gyerekvédelmi törvény miatt vizsgálják a könyvkiadókat, leginkább azért, mert melegekre utaló vagy róluk szóló jeleneteket és karaktereket keresnek a történetekben. A Libri már kapott egy egymilliós bírságot, de a Líránál is vizsgálatot indítottak. Az esetet Lilu sem hagyta szó nélkül, egy 24 órán keresztül látható, storyba kirakott posztban mondta el a véleményét:

A hülyeségvonaton bizony nincs fék. Már csak legyintünk a sok marhaságra. De mi van azokkal a kamaszokkal, akiknek ez a könyv, film segítene önmaguk elfogadásában? Ami amúgy is nehéz nekik, sokszor minden kapaszkodó és támogatás nélkül. Ez kegyetlenség, nem gyermekvédelem. Jó, hülye vagyok… mikor számítottak a gyerekek?!

Ha a vizsgálat alatt további, kifogásolható könyveket találnak, nemcsak bírságra számíthatnak, de el is kell különíteni a köteteket a többitől.

Nyitókép: Sajtóklub

#Bulvár#melegellenes törvény#Libri#líra#gyermekvédelmi törvény

Címlapról ajánljuk