Bulvár

A takarító meg akarta szüntetni az idegesítő sípolást, tönkretett egy 20 éves kutatást

rtl.hurtl.hu

2023. június 26. 11:52

Tanulság: óvatosabban kell labort takarítani.

A New York állambeli Troy egyik egyetemének laboratóriumában takarító gondnokot azzal vádolják, hogy 1 millió dolláros kárt okozott azzal, hogy megpróbált elhallgattattni egy sípoló zajt. A takarító lekapcsolt egy gépet, egészen pontosan egy hűtőt, aminek folyamatosan mennie kellett volna. Az egyetem pert is indított a cég ellen, írja a Fox News.

Az incidens 2020. szeptember 17-én történt, amikor a fagyasztót tiszázatlan körülmények között lekapcsolták. A hűtőben sejtmintákat és egyéb kutatási anyagokat tároltak. Az egyetem állítása szerint a minták tönkrementek.

A labor fagyasztójának ajtaján állítólag egy tábla is állt, amin le volt írva, hogy amennyiben sípoló hangot hallat, akkor hogyan elnémítani.

Ez a fagyasztó sípol, javítás alatt áll. Kérjük, ne mozgassa és ne húzza ki a konnektorból. Nincs szükség tisztításra ezen a területen

– írták ki a táblára, hogy nehogy a takarító kihúzza a hűtőt. Végül azonban mégis ez történt.

A kutatók másnap szeptember 18-án vették észre, hogy a takarító áramtalanította a fagyasztót, és a hőmérséklet megemelkedett. A munkatársak megpróbálták megmenteni a mintákat, de azok megsemmisültek vagy használhatatlanná váltak. Az egyetem keresete szerint több mint 20 éves kutatás ment a kukába.

A biztonsági személyzet által végzett vizsgálat megállapította, hogy a takarító hibázott, miután szembesítették ezzel, nem értette, hogy mi a gond, elmondása szerint ő csak jót akart.

Nyitókép: illusztráció / Pexels

#Bulvár#egyetem#műegyetem#kísérlet#projekt#sípolás#takarító

Címlapról ajánljuk