Bulvár

Kézzel feszítette szét a krokodil állkapcsát, így maradt életben az ausztrál férfi

rtl.hurtl.hu

2023. május 30. 7:23

Az állat kétszer is lecsapott.

Az 51 éves Marcus McGowan kis híján meghalt, mikor megtámadta egy krokodil. A férfi épp nyaralt az ausztrál Cape York melletti Haggerstone-szigetnél. McGowan elmondta, hogy mikor az állat elkapta, azt hitte, hogy cápa csapott le rá, de mikor felnyúlt, érezte, hogy egy krokodil lesz az, idézi a férfit a BBC.

McGowan ezután csodával határos módon szét tudta feszíteni az állat állkapcsát, végül így tudott kiszabadulni, de tudta, hogy súlyosan megsérült.

A férfi szerint egy fiatal, tapasztalatlan példányról volt szó, az első kudarcos kísérlet után ugyanis újra próbálkozott, akkor McGowan a kezével védekezett, az állat csúnyán meg is harapta. 

Queensland környezetvédelmi hivatala közölte, hogy kivizsgálják az esetet, ami előtt kicsit értetlenül állnak, tekintve, hogy a nyílt óceánon nem kimondottan gyakoriak krokodilok.

A Haggerstone Island Resort, aminek a közelében történt az eset egyébként egy méregdrága üdülő, a sziget, mintegy 600 km-re fekszik északra Cairnstől, egy éjszakáért 7600 dollárt, mostani árfolyamon több mint 2,6 millió forintnak megfelelő összeget kérnek el.

A férfit mentőhelikopterrel vitték kórházba, ahol stabilizálták az állapotát, az állapota jónak mondható, mivel már tudott a sajtónak mesélni az incidensről.

Nyitókép: Pexels

#Bulvár#krokodil#támadás#ausztrália

Címlapról ajánljuk