Bulvár

Hierarchiaharcba csöppent Galambos Lajos a börtönben: Köztudottan intelligens ember, aki kiválóan kommunikál

rtl.hurtl.hu

2023. május 21. 11:35

A börtön kisboltjában havonta kétszer vásárolhat.

Már három hete bevonult Galambos Lajos, a baracskai börtönbe, a Star magazinnak a zenész jogi képviselője elmondta, hogy hogyan telnek a mindennapjai a „rácsok mögött”. 

Dr. Csontos Zsolt elmondta, hogy Lajcsinak alkalmazkodnia kell minden új helyzethez, de mivel „köztudottan intelligens emberről beszélünk, aki kiválóan kommunikál”, így szerinte biztos, hogy képes lesz idomulni, és mindenkivel megtalálja majd a közös hangot a közeljövőben.A jogi képviselő elmondta, hogy a börtön dolgozói ugyanúgy bánnak a zenésszel, emberségesen és tisztességesen, mint bárki mással.

Egyedül kell megtalálnia, kiharcolnia a helyét a börtönhierarchiában

– mondta Dr. Csontos Zsolt.

A családtagokkal, ismerősökkel telefonon tartja a kapcsolatot, hetente ötven percet telefonálhat, de levélben szintén tarthatja a kontaktust a börtön falain kívül élő szeretteivel.

A telefonbeszélgetéseit és a leveleit is ellenőrizhetik, ez ellen semmit sem tehetünk, minden bebörtönzött esetében ugyanígy járnak el és természetesen csak azokkal léphet kapcsolatba, akiket előzetesen megjelölt kapcsolattartókként. Ha ezt ő, vagy bárki más megpróbálná kijátszani, annak komoly következményei lehetnek

mondta a zenész jogi képviselője a lapnak.

A Ripost a Star magazin alapján megírta azt is, hogyan telik Lajcsinak egy átlagos napja a börtönben:

  • Hajnali fél ötkor van ébresztője
  • este nyolckor pedig takarodó (ami egyelőre nem megszokott Lajcsi számára, hiszen a legtöbben alapvetően nem ilyen kötött időrendszerben éljük az életünket, tette hozzá.)

Fontos még, hogy Lajcsi vásárolhat is, a börtön kisboltjában havonta kétszer vehet magának dolgokat, azt a pénzt használhatja, amit a bv-számlájára kerül, amit a benti munkavégzés után kap, bár dolgozni egyelőre nem tud, mivel nincs olyan egészségügyi állapotban.

A Fókusz riportjából többet is megtudhat az ügy hátteréről:


Nyitókép: Reggeli / RTL

#Bulvár#galambos lajos#börtön#mindennapok

Címlapról ajánljuk