Bulvár

Poggyászmérlegre állítottak egy nőt a repülőtéren, mert vita kerekedett a testsúlyából

rtl.hurtl.hu

2023. május 19. 20:00

A kényelmetlen esetről videó is készült, a történtek megosztották a kommentelőket is.

Poggyászmérlegre állítottak egy nőt a repülőtéren, miután az utas azt állította, hogy a testsúlya 60 kilogramm – írja a New York Post.

Az esetről szóló TikToK-videó eredetileg márciusban jelent meg, de mostanra 1,6 millió megtekintésnél jár. A felvételből nem derült ki, pontosan melyik repülőtéren történt az eset, de a kommentelők hamar egymásnak estek azzal kapcsolatban, hogy a légitársaság vajon diszkriminálja-e a teltebb utasokat.

@lilwessel It’s a tiny plane so they needed our weight to take off for safety reasons🤦🏼‍♀️ #fyp #pedropascal #travel #CapCut ♬ New Home by Austin Farwell - GetByBus

A hozzászólók közt voltak olyanok, akik hasonlóan jártak korábban, emiatt ők is kényelmetlenül érezték magukat, és helytelennek gondolják a mérlegre állítást. Persze nem mindenki értett egyet a felháborodással, voltak akik szerint az utasok életét kockáztatja, aki ilyen helyzetben például hazudik a testsúlyáról, és kevesebbet mondd be.

2021-ben a Szövetségi Légügyi Hivatal döntött úgy, hogy a „plus size” utasoknak a felszállás előtt mérlegre kell állniuk – különösen a kisebb járatok esetében –, de az is elegendő, ha megadják a súlyukat. A cél az volt, hogy adatokat gyűjtsenek az utasok átlagos súlyáról, mivel a jelenlegi számok állítólag nem tükrözik a valós arányokat.

Ezzel segítenének biztosítani, hogy a repülőgépek ne lépjék túl a megengedett teherkorlátot. Persze az utasok magánéletének védelme érdekében kikötötték, hogy amennyiben sor is kerül a mérlegre léptetésre, anonim és diszkrét módon kell eljárni.

Nyitókép: Pexels.com

#Bulvár#repülőtér#túlsúly#mérleg#poggyász#tiktok#Videó

Címlapról ajánljuk