Bulvár

A New York-i üldözés felvételeit követelte Harry és Meghan, a paparazzi-ügynökség gyakorlatilag kiröhögte őket

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 19. 7:03

Amerikában a magántulajdon szent, nem lehet csak úgy követelőzni, ahogy a királyi családban szokás, válaszolták Harry és Meghan megkeresésére.

Gyúnyos levélben utasította vissza a Backgrid fotóügynökség Harry herceg és felesége, Meghan Markle követelését, hogy osszák meg velük a New York-i autós üldözés során készült fotókat és videókat, írja a TMZ.

A lap úgy tudja, hogy Harry és Meghan ügyvédjei az üldözés másnapján írásban szólították fel a lesifotókban utazó ügynökséget, hogy adják át részükre felvételeik másolatát:

Ezúton követeljük, hogy a Backgrid haladéktalanul bocsássa rendelkezésünkre a szabadúszó fotósok által tegnap este, a rendezvény elhagyása után és a következő néhány órában készített összes fotó, videó és/vagy film másolatát.

A Blackgrid illetékesei erre gúnyosan azt válaszolták, hogy

Amerikában, mint azt bizonyára önök is tudják, a tulajdon a tulajdonosé: harmadik fél nem követelheti csak úgy, hogy adják oda neki, ahogyan azt talán a királyok tehetik.

Majd az amerikai alkotmányra hivatkozva leszögezték:

a királyi előjogokra vonatkozó angol szabályokat, amelyek szerint a polgároknak át kell adniuk tulajdonukat a koronának, ez az ország már régen elutasította.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, Harry herceg és Meghan Markle szóvivője szerdán közölte a nyilvánossággal, hogy a hercegi párt paparazzók üldözték New York-ban, miután egy eseményről távoztak, azt állítva, hogy a könyörtelen, több mint két órán át tartó, számos közlekedési szabályt sértő autósüldözés miatt majdnem összeütköztek más autósokkal. A szóvivő szerint kis híján megismétlődött Harry édesanyjának, Diana hercegnőnek 1997-es párizsi tragédiája. 

Az üldözés így kezdődött:


A történtekről kialakult képet később árnyalta, hogy a taxis, aki Harry-t és Meghant fuvarozta, megerősítette ugyan, hogy a paparazzik agresszívak voltak, de nem értett egyet azzal, hogy az üldözés akár tragédiával is végződhetett volna. 

Nyitókép: Peter Dejong / AP

#Bulvár#harry herceg#meghan markle#new york#autós üldözés#paparazzi#lesifotós

Címlapról ajánljuk