Bulvár

Détár Enikő sírt a stúdióban, amikor felidézte súlyos traumákkal övezett gyerekkorát

rtl.hurtl.hu

2023. május 2. 16:55

Ott kezdődött, hogy édesanyja számos vetélés után tudta őt kihordani. Később egy kihallgatott beszélgetésből tudta meg, hogy édesapja megjárta a börtönt.

Détár Enikő volt a vendége a Palikék Világa by Manna Három igazság című podcastjának. A műsorban a színésznő őszintén válaszolt a feltett kérdésekre, az első témakör a gyerekkorára koncentrált.

Nekem megszületni volt nehéz

– kezdte a színésznő. Elárulta, hogy az édesanyja 3 babát is elveszített előtte, ezért nagyon hálás neki, hogy nem adta fel. Enikő elérzékenyülve mesélte, hogy a születése éppen ezért kisebb fajta csodának számított. Gyermekkorában nehézségek elé nézett a család, mert az apukáját bebörtönözték.

Messziről indította a történetet, és elmesélte, hogy az édesapja nagyon fiatalon vesztette el az anyukáját, majd kiemelték a családból, és úgynevezett kádergyerek lett. Egyetemre ment, és DISZ-titkár lett (ez az ötvenes években létezett ifjúsági szervezet, a Dolgozó Ifjúság Szövetsége), de ennek megvolt az ára.

Olyan nincs, hogy valamiből csak a jót szeded ki

– fejtette ki a színésznő, és hozzátette, hogy az apja jóindulatát sokan kihasználták, válságmenedzsernek használta a rendszer. Elmesélte, hogy gyerekként egy hallgatózás során tudta meg, hogy az apja vitt el egy balhét, és ezért kellett börtönbe mennie, amikor Enikő 2 éves volt. Anyjának minden pénze a perköltségre ment, így a kishúga 5 hónaposan a nagyszülőkhöz került.

Gyerekkorában sokat költöztek, és mindig szolgálati házakban éltek:

Mindig hideg volt, csak egy szobában volt fűtve. Arra emlékszem, hogy én anyával alszom egy szimpla ágyban, és van egy kisbaba … 

– emlékezett vissza Enikő, de a mondatot a könnyeitől már nem tudta befejezni.

A színésznő elmondása szerint ezeket a témákat sosem feszegették a családjában, és mire megkérdezhette volna az édesapját, már elhunyt.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

 

Nyitókép: Reggeli

#Bulvár#détár enikő#múlt#család#apa#börtön#gyerekkor

Címlapról ajánljuk