Bulvár

Húsvéti csoda: Rubint Rékának hirtelen kétszázezer új követője lett az Instagramon

rtl.hurtl.hu

2023. április 12. 15:04

Mivel a kamukövetők vásárlásának sok gyakorlati haszna nincs, az is elképzelhető, hogy valaki rosszat akar neki.

A Telex vette észre, hogy a húsvéti hosszú hétvége alatt csaknem kétszázezer új követője lett Rubint Rékának az Instagramon:

április 6-án, csütörtökön 484 ezren követték, április 11-én, kedden viszont már 680 ezren.

A portál szerint minden jel arra utal, hogy Rubint Réka követőtábora nem organikusan nőtt hirtelen ekkorát, azaz nem magától kezdett hirtelen ennyi ember érdeklődni a fitneszguru által megosztott tartalmak iránt. Azt azonban nem lehet biztosan eldönteni, hogy követőket vásárolt, vagy épp egy célzott támadás áll a háttérben.

Követőket vásárolni azért érheti meg, mert sok cég költ arra, hogy az interneten influenszerek reklámozzák a termékeiket, és fontos lehet, hogy ezek a hirdetések hány emberhez jutnak el. Kamukövetőket venni nem is olyan nehéz, egy gyors kereséssel legalább öt olyan oldalt lehet találni, ami ezzel foglalkozik, és közel százezer forint kifizetésével 25 ezerrel bővítheti egy influenszer a követői számát.

A kamukövetők azonban hosszú távon árthatnak is: aki így duzzasztja fel a követői számát, az nem fogja tudni érdemben mérni, hogy a követőinek hány százaléka lájkolja és kommenteli a posztjait, sokkal nehezebb lesz megállapítania, hogy a valódi követőinek tetszik-e, amit megoszt. Emellett az Instagram algoritmusa is hátrébb sorolhatja amiatt, hogy kisebb arányban reagálnak a tartalmaira.

Ugyanakkor nehéz megmagyarázni, hogy miért venne Rubint Réka követőket magának, amikor eddig is az „elitbe” tartozott a magyar Instagram-felhasználók között, pláne azok közül, akiket nem követnek külföldi felhasználók, mint például Palvin Barbarát vagy Dzsudzsák Balázst. A sajtóvisszhangon kívül más negatívumai is lehetnek a követőszám hirtelen bővülésének, ezért az sem zárható ki, hogy valaki kamukövetők hadát uszította Rubint Réka oldalára – véli a Telex.

A portál kereste Rubint Rékát is, hogy érdeklődjön, vásároltak-e követőket, vagy ha nem ők állnak a „csodába illő” növekedés mögött, akkor milyen lépéseket terveznek, netán értesítették-e az Instagramot. A megkeresésre eddig nem reagáltak.

Tavaly egyébként Rubint Réka a kommentelőket kutyaürülékhez hasonlította: hogy mire gondolt pontosan, arról itt írtunk.

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

#Bulvár#rubint réka#instagram#követők

Címlapról ajánljuk