Bulvár

Harry herceg szerint a bulvárlapok újságírói bűnözők

rtl.hurtl.hu

2023. március 28. 20:39

És hazaszeretetből leplezi le őket. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Egyesült Királyságban tartózkodik Harry herceg, aki a napokban a brit legfelsőbb bíróságon egy telefonlehallgatási ügyben tanúskodik.

Harry herceg és más celebritások beperelték az Associated Newspapers kiadóvállalatot, amely többek között Daily Mail kiadója is.

Harry herceg mellett a pertársaságban ott van még Sir Elton John, Sadie Frost és Liz Hurley is. A celebek azt állítják, hogy a lap jogellenesen gyűjtött róluk adatokat. A kiadó szerint az ellenük felhozott vádak, csak „bolond rágalmazások”.

Kedden Harry a bíróságon azzal vádolta meg a Buckingham-palotát, hogy az visszatartotta tőle a telefonos zaklatásokkal kapcsolatos információkat, és azt mondta, hogy hazája iránti szeretetből leplezi le a „bulvárlapok bűnözői” által elkövetett bűncselekményeket – írja a Reuters.

A londoni legfelsőbb bíróság előtt tett tanúvallomásában Harry ismét bírálta a monarchiát a bulvársajtóval való cinkosság miatt. Azt mondta, hogy az intézmény világossá tette, hogy a királyi család tagjai nem jelennek meg a bíróság tanúk padján, mivel az a „férgek konzervdobozát nyithatja meg”. De a herceg most „mindenki érdekében” felelősségre akarja vonni a kiadót. 

A brit közvélemény megérdemli, hogy megismerje ennek az eltussolásnak a mértékét, és úgy érzem, kötelességem leleplezni azt

– mondta.

„Az általam látott bizonyítékok azt mutatják, hogy az Associated újságírói bűnözők, akik olyan újságírói jogkörrel rendelkeznek, amelynek mindannyiunkat aggasztania kellene” – mondta Harry a meghallgatáson.

A Buckingham-palota egyelőre nem kívánta kommentálni a vádakat.

Nyitókép: Elton John és Harry herceg 2018-ban Fotó: Michael Kovac/Getty Images for EJAF

#Bulvár#harry herceg#dailymail#információ#associated#per#pertársaság

Címlapról ajánljuk