Heti egyszer eszik és borsmenta teán él egy nő, hogy hat macskáját jóllakassaInkább éhezik, csak hogy házi kedvencei ne szenvedjenek hiányt semmiben.
Bulvár

Heti egyszer eszik és borsmenta teán él egy nő, hogy hat macskáját jóllakassa

rtl.hurtl.hu

2023. március 17. 13:40

Inkább éhezik, csak hogy házi kedvencei ne szenvedjenek hiányt semmiben.

A 46 éves Yasemn Kaptan 400 angol fontból gazdálkodik havonta, ennyi ugyanis a rokkantsági ellátása, amit csontritkulása miatt kap az államtól a hat macskával élő nő. Ez az összeg a Londonban élő Yasemn elmondása szerint teljes egészében a lakhatására megy el. Ezen kívül heti 69 fontot kap, amiért gondoskodik scleroris multiplex betegséggel küzdő párjáról. Ebből 60 fontot a háziállataira költ, saját étkeztetésére így mindössze 9 dollár jut. Ez állítása szerint heti egy étkezésre elegendő, amikor grillezett paprikát, hagymát és salátát eszik. A hét többi napján menta teát iszik, ami enyhíti éhségérzetét, néha pedig egy-egy joghurtot is elfogyaszt – írta meg a Daily Mail.

Nincs elég pénzem, de nem engedhetem el a macskákat. Velünk nőttek fel. Kicsi koruk óta velünk vannak. Sok pénzt fizettem értük, ráadásul életük vége felé járnak. Nem lenne fair ilyenkor elengedni őket

– mondta a nő, aki 88 kilóról 57 kilóra fogyott az elmúlt időszakban.

A Food Standards Agency 2022 márciusában végzett kutatása szerint ötből egy ember inkább kihagy egy étkezést, vagy csökkenti a napi élelmiszer adagját, mert az emelkedett árak miatt nincs elég pénze ételre.

Nyitókép: Dietmar Ludmann / Unsplash

#Bulvár#macska#éhezés#szegénység#rokkantnyugdíj

Címlapról ajánljuk