Bulvár

TheVR az első, Whisperton dobogós: íme a legértékesebb magyar influenszerek listája

rtl.hurtl.hu

2023. február 8. 9:25

A tartalmi igényességet, a követőbázist és a kedveltséget is vizsgálta a Forbes, amikor összeállították a listát.

A Forbes magazin évek óta méri és készíti a leggazdagabb magyarok és legértékesebb celebek listáját. Ezúttal a legújabb számukban – történetükben először – összegyűjtötték a digitális tartalomgyártók legjavát is.

Bár hazánkban is egyre nagyobb figyelmet kapnak az influenszerek, mégis érdemes megkülönböztetni őket az eddig ismert celebektől. A magazin szerint ugyanis az influenszerek „szempillantás alatt lettek az internet új generációs sztárjai, illetve hitelesebbek, eredményesebbek a celebeknél, és lassan a szponzorgázsijuk is jobb.”

Módszertan szempontjából egy száznyolcvan fős merítésből, pontozás alapján állították össze a listát. A rangsoroláshoz olyan kategóriákat jelöltek ki, mint az összes releváns közösségi médiás követőszám, a kedveltség, aktivitás és tartalmi igényesség.

„Ezekből a kategóriákból – és a mögöttük álló, egyenként nagyjából százhúsz statisztikát és értékelést összegző adatsorból – tevődik össze az adott influenszer üzleti- és márkaértékének mutatója” – írta a magazin.

Lássuk hát a listát, íme Magyarország top 10 influenszere

  1. TheVR
  2. Pamkutya
  3. Whisperton
  4. Abosi Barna
  5. Nessaj
  6. JustVidman
  7. Körcsönyei Polla
  8. Forstner Csenge
  9. Viszkok Fruzsi
  10. Csecse Attila

Nyitókép: RTL

#Bulvár#thevr#Whisperton#justvidman#influenszer#top10#forbes#pamkutya#nessaj#Abosi Barna#körcsönyei polla#forstner csenge#viszkok frizsi#Csecse Attila

Címlapról ajánljuk