Bulvár

Alec Baldwin ellen hivatalosan is vádat emeltek nem szándékos emberölés gyanújával

rtl.hurtl.hu

2023. február 1. 12:37

A vádak szerint a színész nem tett eleget a biztonságos fegyverviselés szabályainak.

Az ügysészség szerint Alec Baldwin nem megfelelően járt el, amikor pisztolyt fogott Halyna Hutchins operatőrre a filmjének forgatásán. A BuzzFeed News megtudta, hogy a vádiratban az áll, hogy „a tragédia nem történt volna meg, ha Baldwin elvégezte volna a biztonsági ellenőrzéseket a fegyvermesterével.”

Az ügyészség Baldwin eddig tett vallomásait is vizsgálja, ugyanis azok szerintük elég zavarosak: az első vallomásában az állította, hogy ő sütötte el a fegyvert, majd később a médiának azt nyilatkozta, hogy bár ő oldotta ki a biztosítékot, a ravaszt nem ő húzta meg. Az ügyészség birtokába jutott az az információ is, hogy Baldwin nem jelent meg a stábnak tartott biztonsági tréningen, majd egy privát alkalomon is csak 30 percet töltött, mert elterelte a figyelmét az, hogy a családjával beszélgetett telefonon. Baldwin ügyvédjei tagadták a vádakat, szerintük a színésznek

nem volt oka rá, hogy feltételezze, hogy éles lőszer van a fegyverben, vagy bárhol a forgatás helyszínén. Megbízott a szakemberekben, akik biztosították róla, hogy a fegyver biztonságos. Harcolni fogunk a vádak ellen, és győzni fogunk.

Baldwin mellett a fegyvermester, Hannah Gutierrez-Reed ellen is vádat emelt az ügyészség. Szerintük több pontban is hibázott: nem tájékoztatta a stábot megfelelően a fegyverbiztonság szabályairól, nem lehetett volna éles lőszer a forgatáson, valamint a felügyelete nélkül a fegyver nem kerülhetett volna a rendezőasszisztenshez, aki később úgy adta át Baldwinnak a pisztolyt, hogy azt állította, biztonságos a használata. A fegyvermesternek kötelessége lett volna végig a fegyver mellett maradnia, valamint egyesével meg kellett volna mutatnia a vaktöltényeket a fegyver minden kezelőjének.

A fegyvermester elmondása szerint a forgatási nap elején ellenőrizte a pisztolyokat és vaktöltényt rakott beléjük, de az ebédszünet után nem végezte el ismét az ellenőrzést. 

A védelem állítja, hogy Gutierrez-Reed, aki a többi kellékért is felelős volt, szinte könyörgött, hogy tartsanak több fegyverbiztonsági oktatást, azonban a kérését semmibe vették, és megmondták neki, hogy inkább a többi kellékkel foglalkozzon. Az ügyvédei szerint azt is felvetette a rendezőasszisztensnek, hogy használjanak műanyag pisztolyt igazi helyett, de elutasították az ötletét, továbbá kérte, hogy a fegyver használata előtt hívják oda a jelenethez, azonban ez sem történt meg. 

Az ügyvédei szerint, ha a rendezőasszisztens szólt volna neki, akkor elvégezte volna a szükséges ellenőrzéseket, és megelőzhető lett volna a tragédia.

Nyitókép: Mark Sagliocco / Stringer / Getty Images

#Bulvár#alec baldwin#emberölés#vádemelés#fegyver#lőszer#baleset

Címlapról ajánljuk