Bulvár

Azzal vádolnak egy iskolai vezetőt, hogy 1,5 millió dollárnyi csirkeszárnyat lopott el

rtl.hurtl.hu

2023. január 31. 7:15

Kiderült, hogy az étkeztetésért felelős vezető a legszegényebbektől lopott.

Egy Chicago környéki tankerület egyik vezetőjét lopással vádolják, a gyanú szerint a 66 éves nő 1,5 millió dollárnyi élelmiszert, többnyire csirkeszárnyat tulajdonított el. Vera Liddellt a Cook megyei börtönben tartják fogva, 150 000 dollár óvadék fejében védekezhet szabadlábon. A nő egy egész iskolai körzet élelmezési igazgatójaként dolgozott, a pozíciójából adódóan nem kevesebb mint 11 ezer csirkeszárnyat sikkasztott el.

A nagy mennyiségű élelmiszert a koronavírus-járvány csúcspontjában rendelték meg, akkor, amikor a diákoknak távoktatásban kellett tanulniuk. Ebben az időszakban az iskolák igyekeztek megoldani a rászoruló diákok étkeztetését is, ebből az alapból nyúlt le Lidell.

Az ügyészség szerint a tankerület alapjából volt pénz a távétkeztetésre, de az élelmiszer már nem jutott el a diákokhoz. A tolvajok mohók is voltak, mivel egy évközben elvégzett vizsgálatból kiderült, hogy a tankerület 300 000 dollárral haladta meg az éves étkeztetési költségvetési tervet, annak ellenére, hogy még csak a felénél járt az aktuális tanév.

Az ABC helyi kiadása megjegyzi: az érintett tankerület öt iskolájába járó 1600 diák több  mint nyolcvan százaléka alacsony jövedelmű családból származik.

Nyitókép: illsztráció / Getty Images

#Bulvár#csirkeszárny#iskola#lopás

Címlapról ajánljuk