Bulvár

Ezer embernek adta vissza a látását egy YouTube-sztár

rtl.hurtl.hu

2023. január 30. 12:28

A 24 éves MrBeast szürkehályog eltávolító műtétjét fizette ki olyanoknak, akiknek erre nem volt pénze. 

Jimmy Donaldson, vagy, ahogyan több százmillióan ismerik szerte a világon, MrBeast legalább ezer teljesen, vagy majdnem vak ember látását adta vissza, miután kifizette szürkehályog-eltávolító műtétjét – írta a CNN. A több mint 130 millió feliratkozóval rendelkező YouTube-sztár, aki őrületes, és őrületesen drága kihívásaival vált híressé, az oldalán tett közzé erről egy videót, amin a műtét előtt és után mutat be betegeket.

A CNN-nek az első műtéteket végrehajtó floridai szemsebész, Jeff Levenson elmondta, hogy Donaldson csapata még szeptemberben kereste meg az ötlettel.

Nem tudtam, hogy ki az a MrBeast és először majdnem leraktam a telefont. Hálás vagyok, hogy nem tettem meg.

Először hajléktalanszállókat és ingyenes orvosi ellátást biztosító klinikákat hívtak fel, hogy listát készítsenek a floridai Jacksonville környékén élő betegekről. Végül negyven embert gyűjtöttek össze, és Levenson egy nap alatt mindegyiküket megműtötte.

Az orvos emellett összekötötte Donaldsont egy nemzetközi segélyszervezettel, és azon keresztül további betegeknek tudott segíteni a YouTube-sztár. Három hét alatt nagyjából ezer betegen hajtottak végre műtétet szerte a világon.

Levenson reményét fejezte ki, hogy mások is követni fogják MrBeast példáját, hozzátéve, hogy nagyjából kétszázmillió olyan ember szenved szürkehályogtól, aki nem tudja megfizetni az eltávolítóműtét költségeit.


Nyitókép: Denise Truscello/Getty Images for Amazon's Crown Channel

 

#Bulvár#mrbeast#jimmy donaldson#látássérült#adomány#műtét

Címlapról ajánljuk