Bulvár

Világsztárok lépnek fel III. Károly májusi koronázásán, de Harry herceg valószínűleg távol marad

rtl.hurtl.hu

2023. január 22. 7:37

Alighanem a nemrég megjelent botránykönyve miatt.

Az udvar már korábban bejelentette, hogy III. Károly koronázása május 6-án lesz a londoni Westminster-apátságban. A Buckingham-palota által vasárnap ismertetett részletek szerint a koronázási ünnepségek első mozzanataként május 6-án, szombaton délelőtt a király és hitvese díszes menet élén a palotából a Westminster-apátságba hajtat, írja az MTI.

A ceremónia után a királyi házaspár visszatér a Buckingham-palotába, ezután III. Károly és felesége, valamint a királyi család tagjai megjelennek a palota erkélyén és üdvözlik a tiszteletükre összegyűlt tömeget.

A mostanában főleg memoáríróként aktív Harry herceg és felesége, Meghan Markle azonban valószínűleg nem teszi tiszteletét az erkélyen, írja a Daily Mail, Harry nemrég megjelent botránykönyvére, a Tartalékra utalva.

A lap szerint a koronázás III. Károly abbél szándékát fogja kifejezni, hogy „a nép királyának” szerepében tűnjön fel, ezért a menekültek, a diverzitás és az önkéntesség lesznek a hármonapos ünnepségsorozat legfőbb témái.

Az udvar vasárnapi tájékoztatása szerint a koronázás másnapján, május 7-én, vasárnap nagyszabású koronázási koncertet tartanak a windsori kastélyban. A rendezvényen, amelyet a BBC rendez és közvetít, a legnagyobb világsztárok lépnek majd fel, de  a résztvevők névsorát egyelőre nem ismertették, írja az MTI.

A több ezer fős közönséget a BBC által szervezett országos sorshúzáson választják ki.

Május 8-ra, hétfőre a brit kormány soron kívüli munkaszünetet hirdetett.

Nyitókép: Harry és Károly herceg 2015-ben.  Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

#Bulvár#iii. károly király#harry herceg#koronázás

Címlapról ajánljuk