Bulvár

Nem játszom a gyerekemmel, dolgozom, hogy fizessem az életét – szétszedték az anyukát a kommentelők

rtl.hurtl.hu

2023. január 9. 8:40

A Twitterre írta ki: természetesen ellátja és szereti gyerekét, de inkább meghalna, mint hogy játsszon vele, mert az nagyon unalmas,

„Nem játszom a gyerekeimmel. Beszélek velük, etetem őket, olvasok nekik, szeretgetem őket, megpuszilom őket, ha szomorúak, és DOLGOZOM, HOGY FIZESSEM AZ ÉLETÜKET. Vannak barátaik, akikkel játszhatnak. Inkább meghalnék, mint hogy játsszak velük. Elfogadhatatlanul unalmas” – ezt írta ki Twitterre egy anya a Ruinmyweek cikke szerint, szavai pedig valóságos kommentcunamit indítottak el.

A közös játék valóban nem mindig a legizgalmasabb a felnőttek számára, a gyerekek fejlődése szempontjából viszont alapvető fontosságú egyrészt a szülő-gyermek kapcsolat, másrészt a szociális készségek fejlesztése és egyéb alapvető kompetenciák miatt. Sok hozzászóló is ebből kiindulva érvelt a közös játék mellett, mások inkább az érzelmesség-érzéketlenség-kegytelenség tengelyen helyezték el a nő álláspontját.

Volt, aki azt vetette fel, hogy 20 év múlva az anyuka arról fog panaszkodni egy netes fórumon, hogy a gyereke nem adta meg neki a telefonszámát, és a közösségi médiából értesült, hogy megszületett az első unokája. Más kissé pikírten úgy reagált, hogy inkább megy is a gyerekével Tini Nindzsa Teknőcökkel játszani. Más elismerte, hogy van abban igazság, hogy a gyerekekkel játszani unalmas, és olyan is akadt, aki szerint nagyon csalódott lenne, ha az anyja ilyesmit posztolt volna a netre.

Játékterapeuta vagyok, és el kell mondanom: a játék a gyerek nyelve

– írta egy felhasználó. 

A Reggeli korábbi beszélgetéséből kiderült: a meseterápiának köszönhetően sok kisgyermek, de még felnőtt is gyógyulhat. A különböző történetek feldolgozásával saját életünkön is tudunk könnyíteni, és oldhatjuk a feszültséget. Itt többet is megtudhat:


Nyitókép: Pixabay

#Bulvár#anya#gyerek#Játék#twitter

Címlapról ajánljuk