Bulvár

Anglia első nembináris papja: Jézus szereti a csillogó szemhéjfestéket

rtl.hurtl.hu

2023. január 2. 15:07

A lelkész szerint az ószövetség egyik fontos részét rosszul értelmezték eddig.

A megvilágosodásáról és a Biblia rossz értelmezéséről beszélt Bingo Allison, az anglikán egyház első nem bináris lelkésze – írja a Dailymail.

Allison hét évvel ezelőtt, az anglikán egyház lelkészképzésének felénél coming outolt. Ez azután történt, hogy a képzésen elmagyarázták, hogy az a nyelvezet, amelyet a Biblia eredetileg a Genezis 1:27-ben használt (vagyis, amikor azt írják, hogy „megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket”), a „férfiasságtól a nőiességig” szólt, szemben a férfiakkal és a nőkkel.

A lelkész azt mondta, miután a Bibliát forgatta és az ott olvasottak számára új értelmet nyertek, rájött, lehet, hogy fel kell forgatnia az életét.

Allison magát gender-queer-ként határozza meg, és az „ők/azok” névmást használja. Most iskolákat látogat, és ifjúsági csoportokban beszél arról, hogy az LMBTQ+ embereknek helyük van az egyházban.

Emellett a Liverpoolban dolgozó pap a közösségi médiát használja üzenetei terjesztésére – többek között olyan szelfiket posztol, amelyek mellé azt írta: Jézus szereti a csillogó szemhéjfestéket.


A lelkész beszélt arról is, hogy a gyülekezete rendkívül jól fogadta. Mint mondta, azt gondolnánk, hogy „ez egy nagyon konzervatívnak tűnő egyház, de engem mindig emberként és papként kezelnek”.

#Bulvár#Bingo Allison#anglikán egyház#lelkész#lmbtq#egyház#ószövetség

Címlapról ajánljuk