Bulvár

Az új évet is botránnyal indítja Meghan hercegné és Harry herceg

rtl.hurtl.hu

2023. január 1. 9:52

Várhatóan az új évben sem csillapodnak a brit királyi családot övező botrányok. Január 10-én jelenik meg Harry herceg könyve, amelynek már a címe (Spare, vagyis „Tartalék”) is arra utal, hogy a fiatalabb királyi herceg mennyire mellőzve érezte magát bátyja, a trónörökös Vilmos mellett.

A Times forrásai szerint a könyvben – amelyet máris 15 nyelvre fordítottak le – Harry viszonylag kíméletesen bánik apjával, III. Károly királlyal, de rendkívül keményen fogalmaz Vilmosról és feleségéről, Katalin hercegnőről. 

Bennfentesek szerint olyan keményen, hogy szinte kizárt, hogy a könyv megjelenése után a testvérek valaha kibéküljenek.

Hogy még rosszabb legyen a helyzet, az előző év végén olyan hírek reppentek fel, hogy Harry felesége, Meghan is saját könyv megírására készül. A hercegi pár már korábban, a Netflix dokumentumfilmjében súlyos állításokat fogalmazott meg a királyi családdal szemben: a félig afroamerikai Meghan szerint az udvar rasszista, ezért méltánytalanul bántak vele.

Harry és Meghan 2020-ban jelentették be, hogy elhagyják a királyi családot és az Egyesült Államokba költöznek. Hivatalosan azért, mert nem tudták elviselni az udvart és a család körüli, toxikus médiafelhajtást. A kritikusok szerint viszont azért, mert Amerikában a médiaszerepléseikkel több pénzt kereshetnek, mint amennyi egy „dolgozó” királyi hercegeknek jár.

A fiatalabb herceg állítólag már a megjelenés előtt 20 millió dollár előleget kapott a könyvéért. A pár szerződése négy könyvre szól, ebből a Spare január 10-én érkezik, Meghan is kiadott már egy gyermekkönyvet The Bench (A Pad) címmel, illetve a pletykák szerint szerint a pár egy „wellness” könyvön is dolgozik. A rejtélyes negyedik könyv lehet Meghan önéletrajza, amelytől sokan tartanak az Egyesült Királyságban.

Egy hollywoodi ügynök azt mondta a Mail on Sunday című lapjak, hogy „őszintén meglepőnek tartaná”, ha Meghan hercegné nem jelentetné meg a saját történetét. A Spare Harry herceg története, de Meghan sztorija még érdekesebb lenne, hiszen „hány színésznő megy végül hozzá egy herceghez?”

Egyes találgatások szerint Meghan hercegnének politikai ambíciói vannak, talán valamilyen választott tisztségre pályázik Amerikában, és úgy lépne fel, mint a nők jogaiért határozottan kiálló aktivista. Ennek első lépése lehet a könyv kiadása: korábban több elnökjelölt is saját könyvet adott ki, mielőtt bejelentkezett volna a legmagasabb tisztségért folyó versenybe.

Nyitókép: Joshua Sammer / Getty Images for Invictus Games Dusseldorf 2023

#Bulvár#meghan markle#könyv#harry herceg#királyi család

Címlapról ajánljuk