Bulvár

Galambos Lajos: Az energiaválság miatt akarnak velem példát statuálni

rtl.hurtl.hu

2022. december 8. 5:29

Ügyvédje szerint Galambos Lajosnak legalább egy év két hónapot kell a börtönben töltenie.

Kihirdették az ítéletet szerdán Galambos Lajos áramlopási ügyében. A zenész másodfokon opás és egyéb bűnök elkövetése miatt 3 év hat hónap börtönbüntetést kapott, a közügyektől pedig 4 évre tiltottak el. Emellett több mint 4 millió forintot és további bűnügyi költségeket kell megfizetnie. 

A bíróság kimondta, hogy ő és társai éveken át lopták az áramot, a vizet és a gázt is a zenész birtokán, és a cége által épített lakóparkban. Galambos Lajos nem volt az ítélethirdetésen, de védőjének azt mondta, az ítélet nonszensz. Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:

Galambos Lajos a Blikknek elmondta: a másodfokú bíróság hatvan napon belül nyújtja át nekik az ítéletet, ezt követően tudnak érdemi jogi választ adni. 

Mindenesetre érdekes volt, hogy a bírónő a szóbeli indoklásban kimondta: példát akar statuálni velem. Nyilván ebben az energiaválságos időszakban, amikor a fél ország arra készül, hogy – úgymond – »miként tud áramot, gázt és vizet lopni«.

Arra a kérdésre, mennyire küldte padlóra az ítélet, azt válaszolta:

Voltam én már ennél nagyobb bajban is...

Ügyvédje szerint Galambos Lajosnak legalább egy év két hónapot kell a börtönben töltenie.

A tárgyalás végén a bíró bejelentette, hogy az írásba foglalt ítéletet 60 napon belül postázzák majd, a börtönbüntetésre ítélt vádlottak pedig a szerdai naptól számított három hónapon belül kapják meg a börtönbe a behívót.

Nyitókép: RTL

#Bulvár#galambos lajos#lagzi lajcsi#energiaválság#áramlopás

Címlapról ajánljuk