Súlyosbították Galambos Lajos ítéletét az áramlopási ügybenA vádlottak védőügyvédei fellebbeztek a bíróság döntése ellen.
Baleset-bűnügy

Súlyosbították Galambos Lajos ítéletét az áramlopási ügyben

rtl.hurtl.hu

2022. december 7. 9:52

A vádlottak védőügyvédei fellebbeztek a bíróság döntése ellen.

Kihirdették az ítéletet szerdán Galambos Lajos áramlopási ügyében. Másodfokon súlyosbították az ítéletet, börtönbüntetést kapott, írta meg a Blikk.

Galambos Lajost 2015 óta vádolják nyolc társával együtt víz-, gáz- és áramlopással. A zenészre első fokon tavaly szeptemberben 2 év 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki, emellett három évre eltiltották a közügyektől, továbbá pénzbüntetést kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ügyészség azonban súlyosítást kért.

A Budapest Környéki Törvényszéken szerdán Galambos Lajos nem jelent meg. Ott volt viszont a trombitaművész korábbi felesége, Boglárka. Ő másodrendű vádlott az ügyben: bár elsőfokon felmentették, az ügyészség fellebbezett, letöltendő szabadságvesztést kérve rá. Az asszony az utolsó szó jogán annyit mondott, hogy nem bűnös, és arra kérte a bíróságot, mentsék fel a vádak alól. 

Galambos Lajos másodfokon lopás és egyéb bűnök elkövetése miatt 3 év hat hónap börtönbüntetést kapott, a közügyektől pedig 4 évre tiltottak el. Emellett több mint 4 millió forintot és további bűnügyi költségeket kell megfizetnie. 

A vádlottak védőügyvédjei fellebbeztek a bíróság döntése ellen.


Nyitókép: Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én, miután a bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását. – Fotó: Lakatos Péter / MTI

#Baleset-bűnügy#galambos lajos#lagzi lajcsi#áramlopás

Címlapról ajánljuk