Bulvár

„Vlagyimir Putyin leesett a lépcsőn, és bekakált” – alulmúlta önmagát a brit bulvár

rtl.hurtl.hu

2022. december 2. 12:05

A Daily Mail kétes forrásra hivatkozik. Nem először.

A brit bulvársajtó az elmúlt egy évben elég sok kétes forrásra hivatkozó, szenzációhajhász cikket jelentetett meg az orosz vezetésről és Vlagyimir Putyinról – a Sun és a Daily Mail vitték a clickbait-prímet. Most ez utóbbi lap írta meg: úgy tudják, hogy Putyint baleset érte. 

A lap egy Telegram-csatornára hivatkozik, aminek állítólag köze van az orosz elnök testőreihez. Lehet, hogy van igazságtartalma a hírnek, azonban érdemes kellő óvatossággal kezelni: Putyin testőrei ugyanis hírhedten hűségesek. Putyin korábban maga beszélt arról, hogy annak idején Fidel Castro tanácsolta neki, hogy mindig saját kezűleg válogassa ki a testőreit, és ő ezt jó tanácsnak tartotta.

A General SVR nevű csatorna szerint Putyint szerda este érte a baleset moszkvai otthonában: öt fokot zuhant, majd legurult még két lépcsőn. Állítólagos végbélrákja miatt ekkor elvesztette uralmát belei felett. Nem sérült meg komolyabban, állítják.

A General SVR már a háború eleje közöl híreket Putyin állítólagosan egyre romló egészségi állapotáról, de mindezidáig nem szolgáltatott sem ezekre bizonyítékokat, sem arra, hogy tényleg Putyin testőreitől szerzi az információkat.

Korábban Keleti Arthur kibertitok-jövőkutatót hívták meg a Reggeli stúdiójába, hogy a fake news-jelenségről, a dezinformációról beszéljen:

#Bulvár#brit#daily mail#putyin#Kaka#baleset#lépcső#testőr#Telegram

Címlapról ajánljuk