Bulvár

Dua Lipa megkapta az albán állampolgárságot

rtl.hurtl.hu

2022. november 28. 17:56

Büszkék a popsztárra az albánok, jó hírüket viszi a világban.

Bajram Begaj albán elnök vasárnap állampolgárságot adott Dua Lipa albán származású brit popsztárnak abból az alkalomból, hogy az ország 110 éve vált függetlenné az Oszmán Birodalomtól. Az államfő azt mondta, megtiszteltetés számára, hogy állampolgárságot adhat a zenésznek, aki az albánok jó hírét viszi a világban.

Dua Lipa koszovói bevándorlók gyermekeként látta meg a napvilágot Londonban 1995-ben. Ötéves korában kezdett énekelni, nagy hatással volt rá apja, aki egy rockbandában énekelt és gitározott. 14 éves korában kezdte el kitenni a dalait a YouTube-ra, 2017-ben megjelent első albuma, 2019-ben pedig megkapta a legjobb új előadónak járó Grammy-díjat. 2016-ban az apjával közösen alapítványt hozott létre, amely koncertek rendezésével gyűjt pénzt a szegénységben élő koszovóiaknak.

Dua Lipa a tiranai városházán állampolgársági esküt tett, majd útlevélfotót készítettek róla és az ujjlenyomatát is levették a dokumentumhoz. A világsztár hétfőn este fellép Tirana főterén az albán függetlenség napjának ünnepén – írja az AP hírügynökség.

Idén nyáron pedig a Sziget fesztivál nyitónapján adott felejthetetlen koncertet, amiről a Fókusz számolt be:

 

#Bulvár#dua lipa#albánia#állampolgárság

Címlapról ajánljuk