Bulvár

Szerednyey Béla a pápa hozzájárulását kérné, hogy templomban is elvehesse feleségét

rtl.hurtl.hu

2022. november 26. 7:44

Egyikük katolikus, a másik református, ez nem könnyíti meg a dolgot. 

Szerednyey Béla a nyugdíj közeledtével rájött, hogy már nem akar „a munka rabságában” élni. A 64 éves színész a Blikknek azt mondta: 45 éven át havi harminc előadása volt, elszaladt mellette az idő, és azon kapta magát, hogy „nincs élete”.

Elgondolkoztam azon, vajon mennyi van még nekem hátra. Hány nyár és hány tél

– mondta Szerednyey Béla, aki ezt komoly fordulópontként élte meg. Ez persze nem jelenti azt, hogy visszavonult: most 10-15 előadása van egy hónapban, a József Attilában, az Újszínházban és a Játékszínben, tavasszal pedig Kecskeméten is dolgozik majd. Két bemutatója lesz színészként, egy rendezőként is.

Jut azonban ideje a ház körüli dolgokra és vitorlázásra is, feleségével pedig mézeskalácsokat gyártanak.

Amikor időm engedi, besegítek Szilvinek a mézeskalács-készítő vállalkozásába ötletelni vagy díszíteni, csomagolni. Nagy a munka a karácsony miatt

– árulta el. Felesége életében is volt egy nagy váltás négy éve, amikor eladták családi cukrászdájukat, ekkor találta ki, hogy ezzel fog foglalkozni.

Arról is beszélt, hogy nem adta fel azt az álmát, hogy a feleségét templomban is elvehesse. Szilvia azonban református, Szerednyey Béla pedig római katolikus, és mindkettejüknek volt már templomi esküvője, ezért a pápától kellene engedélyt kérniük, ami „hosszas huzavona”.

Talán most, hogy több a szabadidőm, meg is valósítjuk

– mondta.

Archív fotó: MTVA / Zih Zsolt

#Bulvár#színház#szerednyey béla#ferenc pápa#házasság

Címlapról ajánljuk