Bulvár

„Ő nem egy obszcén, szélsőséges jobboldali fasiszta” – a Harry Potter sztárja, Ralph Fiennes védelmébe vette J.K. Rowlingot

rtl.hurtl.hu

2022. október 25. 11:15

A Voldemortot alakító színész elítéli a szerinte „undorító és megdöbbentő” bántalmazást, amit a Harry Potter könyvek szerzője kap a transznemű aktivistáktól.

Ahogy arról korábban is írtunk, Rowling korábban éles vitába keveredett amiatt, mert bírálói szerint a transznemű embereket kirekesztő megjegyzéseket tett, bár ő tagadja, hogy transzfób lenne. Kijelentéseit több, a Harry Potter filmekben ismert színész is elítélte, például Daniel Radcliffe, aki Harry Pottert alakította, vagy Emma Watson, aki Hermione karakterét játszotta.

Most a filmes franchise másik színésze, Ralph Fiennes is felszólalt a témában, ő viszont az írónő mellett van és úgy gondolja, hogy Rowling döntése – miszerint nőként szabadon kinyilvánította a véleményét – nem tette őt jobboldali fasisztává – írja a DailyMail.

A rá irányuló verbális bántalmazás undorító és borzasztó. De megértem azt a nézőpontot is, mi szerint valakit feldühíthet az, amit a nőkről mond.

– nyilatkozta az 59 éves színész a New York Times-nak. Hozzátette, hogy Rowling nagyszerű könyveket írt, melyek egytől egyig arról szólnak, hogy hogyan élhet valaki jobb, erősebb és erkölcsösebb életet.

 

#Bulvár#jk rowling#ralph fiennes#védelem#emma watson#daniel radcliffe#harry potter#transznemű

Címlapról ajánljuk