Bulvár

Jamie Lee Curtis elmondta, miért válaszolt Kanye West antiszemita kirohanásaira

rtl.hurtl.hu

2022. október 10. 20:34

A színésznő apja, Tony Curtis magyar zsidó származású.

Bár az amerikai rapper, Kanye West eddig sem mutatta sok jelét a tiszta fejjel való gondolkodásnak, az elmúlt napokban alaposan kiverte a biztosítékot antiszemita jellegű megnyilvánulásaival. Néhány napja még arról írtunk, hogy korlátozták Kanye West Instagram-fiókját, de azóta már a Twitterről is kidobták, mert egy nehezen lefordítható, a zsidókkal kapcsolatban halált emlegető szójátékot posztolt azzal kiegészítve, hogy

Az a vicces, hogy én igazából nem is lehetek Anti Szemita, mert a fekete emberek igazából Zsidók is.

Jamie Lee Curtis először a Twitteren válaszolt Kanye Westnek. Azt írta:

A zsidóság legszentebb napja múlt héten volt. A szavak számítanak. A zsidó emberek elleni fenyegetés egyszer már népirtással végződött. A szavaid fájdalmasak és erőszakot szítanak. Apa vagy. Kérlek, fejezd be.


A 63 éves színésznő hétfőn az NBC reggeli műsorában beszélt arról, miért érezte úgy, hogy válaszolnia kell a rappernek. Azt mondta, sírva fakadt, amikor meglátta Kanye West bejegyzését.

Épp elég baj, hogy a fasizmus felemelkedőben van világszerte – jegyezte meg Jamie Lee Curtis, akinek apja, Tony Curtis magyar zsidó származású. A színésznő azt mondta, reméli, hogy a 45 éves rapper segítséget fog kapni.

De ha nem reagálunk, akkor kik vagyunk mi? Mit mond el az emberekről, ha nem reagálnak? Akik felkelnek, elolvassák ezt és azt gondolják: ó, és mi van reggelire?

– kérdezte.

Kanye West volt felesége, Kim Kardashian egy júliusi Instagram-bejegyzésben azt állította, hogy bipoláris zavarral küzd a rapper, akit ragyogó, de bonyolult személyiségnek nevezett.

Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Luis Millan

#Bulvár#kanye west#jamie lee curtis#antiszemitizmus

Címlapról ajánljuk