Bulvár

Védelmébe vette a rendőrség a transznemű pedofilt, a kommentelők kiakadtak

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 28. 13:36

A gendersemlegesség jegyében vettek védelmükbe egy körözött pedofilt.

Hatalmas indulatokat váltott ki a Sussex megyei rendőrség posztja Twitteren, amikor védelmükbe vettek egy transznemű pedofilt – írja a Daily Mail.

A Sussex megyei rendőrség nem tolerál semmilyen gyűlöletkeltő kommentet az elkövető nemi identitását illetően. Ez lényegtelen a vizsgált bűncselekmény szempontjából

– nyilatkozta a rendőrség, miután többen is sérelmezték, hogy női elkövetőként hivatkoztak a transznemű pedofilra, aki gyerekkel erőszakoskodott a nemváltoztatása előtt, és akit 30 vádpontban találtak bűnösnek.

A most 58 éves, nőként élő Sally Ann Dixon 1989 és 1996 között 7 gyerek ellen követett el szexuális erőszakot – akkoriban még férfiként. A bűnös 18 évvel ezelőtt fogott bele a nemváltoztatásba, azonban a hivatalos okiratot, ami alapján jogilag is nőnek számítana, sosem kapta meg.

„A rendőrségnek a névmások helyett a bűnözőkkel kellene foglalkoznia” – az angol rendőrség súlyos hibát követett el
Sally Ann Dixont 18 év börtönre ítélték - Forrás: Sussex Police

A letartóztatás kapcsán többen felszólaltak, hogy nem valós, hogy női elkövetőként emlegetik Dixont, aki a bűncselekmények idején amúgy is férfi volt, és arra is felhívták a figyelmet, hogy a statisztikák alapján a pedofil bűncselekmények elkövetői 98%-ban férfiak, és már csak ezért sem helytálló, hogy nőként hivatkoznak Dixonra – hiszen ő is férfiként molesztálta a gyerekeket.

A rendőrség minden bizonnyal a nemi egyenlőség és a transzneműek védelmének jegyében osztotta meg a nagy port kavart Twitter posztját, amit a gyűlölethullám után el is távolítottak az oldalukról.

A belügyminiszter sem értett egyet a sussex-i rendőrség álláspontjával:

A Sussex megyei rendőrség jól tette, hogy rács mögé juttatott egy bűnözőt. Azonban tévedtek, amikor identitáspolitikusnak képzelték magukat, és megtagadták a biológiai tényeket. Koncentráljanak a bűnözők kézre kerítésére, és ne a névelőkkel foglalkozzanak.


Maya Forstater, nőjogi aktivista sem értette, hogy miért nem lehetne férfinek nevezni Dixont.

Nem gyűlölködés, és nem bűn férfinek nevezni egy férfit. Ez egy egyszerű ténymegállapítás. A pedofil, aki elkövette ezeket a bűnöket, mint az elkövetők 98%-a férfi, és az is marad. Át kell vizsgálni az igazságszolgáltatás rendszerét a rendőrségektől a börtönökig, hogy valósághűen rögzíthessük és beszélhessünk az elkövetők neméről.


Pam Spurr pszichológus szerint kifejezetten káros, amit a sussex-i rendőrség tett, és veszélyezteti a statisztikai adatok hitelességét:

Őrület. A rendőrség hatalmas kárt tesz a bűncselekmények statisztikáinak szavahihetőségében, azzal, hogy a szexuális bűnöket a rossz nemhez társítják.


A sussex-i rendőrség felismerte, hogy a többség szerint hibát követett el, és kitörölték a kommentjüket, majd kiadtak egy közleményt:


„Tényszerűen beszámoltunk a bíróság döntéséről, miszerint a bűncselekmények elkövetésekor Dixon férfiként élt, John Stephen Dixonként. Az említett bűncselekményeket úgy vették nyilvántartásba, hogy egy férfi követte el őket. A korábbi kommentünk Twitteren következetlen volt, és eltért a megszokott válaszainktól; elnézést kérünk érte, eltávolítottuk a kommentet. Tiszteletben tartjuk a nyilvánosság jogát, hogy szabadon kifejezzék a nézeteiket a törvény keretein belül.”

Nyitókép: Jamie Grill / Getty Images

#Bulvár#rendőrség#gendersemleges#transznemű#pedofil#gyerekbántalmazás#szexuális bűncselekmény#névmás

Címlapról ajánljuk