Bulvár

Csősz Boglárka megjósolta a rekordmértékű inflációt

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 27. 16:48

Még 2019-ben jött rá arra, hogy jobban teszi, ha bezárja török üzletét.

Csősz Boglárka remek üzleti érzéket tanulhatott el milliárdos volt férjétől, Burak Talutól, ugyanis már évekkel ezelőtt látta, hogy a gazdasági helyzet nem jó felé halad – mesélte az üzletasszony Palik Lászlóék Három igazság című műsorában.

Habár Boginak sokan mondták, hogy biztosak benne, hogy nem lesznek komolyabb problémák a török gazdaságban, ő inkább biztosra ment:

Még a covid előtt egyszerűen csináltam egy számítást, és akkor azt mondtam, hogy hú, van egy 20 százalékos infláció Törökországban, ez fel fog menni legalább 80-ra, ha nem 100-ra. Mindenki nézett rám, a férjemet beleértve. Mondom, én zárok, nekem ez már túl sok, itt már megy a pénz ki az ajtón, ez így nem jó

– mesélte Bogi. Nem kellett sokat várni, a pandémia kitörése nehéz helyzetbe hozta a világpiacot, és Bogi félelmei beigazolódtak:

Ahogy bezártam a céget, három vagy négy hónap telt el, jött a covid, teljes zuhanás. Egy éven belül nyolcvan százalékos, aztán száznyolcvan százalékos zuhanással, ilyen inflációról beszélünk Törökországban, négy év alatt. Mindenki jött utána hozzám, hogy Bogi, hogy érezted meg? Hogy látod át ezt az egészet?


Bogi elárulta, hogy szerinte ha valaki az üzleti világban tevékenykedik, akkor mindig negatívan kell gondolkodnia, hogy ne érje meglepetés. A török inflációs helyzetnek is voltak jelei, amikből következtetni lehetett a gazdasági helyzet szerencsétlen alakulására:

Mondtam, hogy hát gyerekek, ha valaki visszatartja a pénzt, és nem forgatja, akkor abból óriási infláció lesz. Muszáj a pénzt mozgatni, forgatni kell, szépen költeni kell erre-arra, befektetni. Nem állhat a pénz otthon, ne tegyük a párna alá, ne gyűjtögessünk, mert elértéktelenedik, akármilyen pénznemről beszélünk

– magyarázta az üzletasszony a gazdasággal kapcsolatos nézeteit.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:


Nyitókép: Reggeli

Címlapról ajánljuk