Bulvár

III. Károly munkatempója kegyetlen, nem kíméli a személyzetet

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 26. 16:17

Az új király nem szívbajos, akár éjfélkor vagy karácsonykor is felhívja a személyzetet.

Bármikor felhívhat valamivel kapcsolatban. Elég feszített a tempó

– mondta egy korábbi udvaronc. A frissen trónra került királyt többen is úgy jellemezték Valentine Low új botránykönyvében, hogy rengeteg ötlete és hatalmas munkabírása van, és heti 7 napot dolgozik. Azt is elmondták, hogy hirtelen haragú, de ezt sosem irányítja másokra, és ugyanolyan gyorsan meg is nyugszik. Rendkívül magas elvárásokat támaszt magával szemben, és másoktól is ezt várja el, így gyakran munkaidőn kívül is keresi a palota alkalmazottait, és el is várja tőlük, hogy rendelkezésére álljanak – írja a Daily Mail.

Károlyt rengeteg minden érdekli, például az építészet, az alternatív gyógyászat, az üzlet, a biogazdálkodás, a lakhatási kérdések, a jungi filozófia, az iszlám művészet, az esőerdők, a gabonakörök és a média is. Ebből kifolyólag sok külső tanácsadóval áll kapcsolatban, akik segítenek neki különböző kérdésekben, azonban ez nem mindig célravezető – mondja Low könyvének forrása.

Előfordult, hogy egy olyan ember, Jimmy Savile, írt Károlynak kézikönyvet arról, hogy a királyi család hogyan kezelje a médiakatasztrófákat, akiről halála után kiderült, hogy egy sorozatos szexuális erőszaktevő volt. A kézikönyvben leírt tippek így Károlyon és Fülöp hercegen keresztül még II. Erzsébet királynőhöz is eljutottak. Egy korábbi személyzeti tag szerint ezek az emberek nem a jó irányba befolyásolják Károlyt.

Szereti, ha valaki azt tudja neki mondani, hogy: »a többiek tévednek, hallgass rám. Én jobban látom a helyzetet, mert én kívülálló vagyok«. Bekerül a bűvkörükbe, ami aztán mások számára problémákat eredményezhet.


A botránykönyv Times által lehozott részleteiből az is kiderül, hogy Vilmos herceg az apjáénál jóval lazább munkakörnyezetet teremt, például megmondta a személyzetének, hogy nyugodtan dolgozhatnak kevésbé formális ruhában is a Kensington palotában, még az öltönyt sem kell felvenniük. A könyv a királyi család több tagjáról is oszt meg eddig nem ismert titkokat, Meghan Markle ambícióiról itt írtunk

Nyitókép: Chris Jackson - WPA Pool  / Getty Images

#Bulvár#iii. károly#királyi család#munkamorál#botránykönyv#ii. erzsébet

Címlapról ajánljuk