Bulvár

30 évig nem beszélt a két testvér, most egymás ellen indultak a polgármesteri székért

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 19. 17:11

Az ontariói Port Colborne település polgármesteri székéért indulnak a rivális testvérek.

Két testvér, akik körülbelül 30 éve nem beszéltek egymással, most egymásnak feszülnek a kanadai ontarióban egy helyi választáson. A tét nem más, mint Port Colborne település polgármesteri széke. A helyi sajtó szerint a jelenlegi polgármesternek, Bill Steele-nek nem lett volna vetélytársa, csakhogy bejelentkezett a pozícióra Chales Steele, Bill bátyja.

Charles elmondta, hogy körülbelül 30 éve nem beszélt a testvérével, és az utolsó regisztrációs határidő előtt is gondolkodott, hogy elinduljon-e a testvére ellen.

Nem hiszem, hogy örül ennek

– tette hozzá Charles.

Bill, aki 17 évet töltött városi tanácsosként, 2018-ban lett először Port Colborne polgármestere. Bill elmondta, hogy bár meglepte, hogy a testvére is elindult a választáson, de azt vallja, hogy ebben az esetben is ugyanúgy küzdeni fog, mint más jelöltek ellen.

Készen állunk a kampányra, nem számít, ki a másik jelölt.

– mondta Bill Steele.

A legutóbbi önkormányzati választáson Bill három jelöltet is legyőzött, 702 szavazattal megverve a második helyezettet. A településen összesen 6636 lakos adta le szavazatát 2018-ban, ez alig 43 százalékos részvételt jelent.

A jelenlegi polgármester reméli, hogy folytathatja a munkát, mert mint mondta, sok fejlesztést szeretett volna ebben a ciklusban megvalósítani, csakhogy a koronavírus-világjárvány miatt ezek a tervek füstbe mentek. Charles szerint Bill nem sokat tett hivatali ideje alatt, és azt ígéri, ő megoldja lakhatási problémákat, valamint jut majd elég pénz az adócsökkentésre is. Charles továbbá elmondta, hogy Bill úgy tekint az adófizetőkre, mint a malacperselyekre.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Bulvár#polgármester#választás#kanada

Címlapról ajánljuk