Bulvár

Megjelent Meghan Markle podcastjának első része, meredek dolgokat állít

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 24. 8:17

Ismét berúgta az ajtót a sussexi hercegné: szerinte ha egy nő ambiciózus, rögtön törtetőnek és agresszívnak tartják. Negatív tapasztalatairól és a nők címkézéséről beszélt műsorában.

Elindult Meghan sussexi hercegné Archetypes (első gyermekét Archie-nak hívják) című podcastja a Spotify-on. Az első részben a korábban színésznőként dolgozó Meghan Markle közeli barátjával, Serena Williams teniszezővel beszélget, az epizód címe Az ambíció téves felfogása. A Guardian cikke szerint a hercegné a beszélgetésben kitért arra, hogy a jövőben szeretné bemutatni azokat a skatulyákat, amelybe a nőket zárták generációkon át. 

Meghan Markle szerint erős kritikákat kapott ambíciói miatt, amikor randevúzni kezdett későbbi férjével, Harry herceggel, mintha ezek „borzasztó dolgok” lennének. A Guardian szerint ez a kijelentés a királyi család elleni újabb szélsőséges támadásaként is értelmezhető. A sussexi hercegi pár és a brit királyi család ugyanis évek óta viharos kapcsolatban van. 

A pár 2020-ban döntött úgy, hogy visszavonul a királyi feladatoktól, majd Kaliforniába költöztek és együtt adtak interjút Oprah Winfrey-nek. Meghan Markel a beszélgetés során azt állította, hogy a királyi család tagjai nyíltan aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy születendő fia, Archie bőre milyen színű lesz. Arról is beszélt, hogy amikor fiával volt várandós, közel állt az öngyilkossághoz. Harry herceg és neje 2022 nyarán tértek vissza Nagy-Britanniába a királynő jubileumi ünnepségére, a podcast pedig éppen azelőtt készült, hogy néhány hét múlva ismét visszatérnek a szigetországba, hogy jótékonysági eseményeken vegyenek részt.

Nem emlékszem, hogy személyesen éreztem volna az ambiciózus szó mögötti negatív konnotációt, amíg randizni nem kezdtem a mostani férjemmel, és úgy tűnik, az ambíció egy szörnyű, szörnyű dolog. A nők számára

– fogalmazott a hercegné, aki szerint mióta megtapasztalta a szó mögötti negatív jelentéstartalmat, nem tud szabadulni ettől és nem nem tudja ennek hatásait nem észrevenni azoknak a nőknek és lányoknak millióiban, akik rendszeresen kisebbítik önmagukat.

A podcastban Meghan Markle elmondta: szeretné feltárni a nőket gátló sztereotípiákat, például az olyan szavakat, mint a díva, vagy az őrült vagy a b-betűs szó, ami vélhetően a bitchre, azaz a ribancra utal. Annak a ar a végére járni, hogy ezek a gondolatok honnan erednek és miért ragadtak meg ilyen sokáig, hozzátéve: 

Természetesen magam is tudok egy-két dolgot ezekről a címkékről.

A hercegné podcastjában meg akarja osztani a saját és más nők tapasztalatait, abban a reményben, hogy saját, megélt tapasztalata segít majd más nőknek megnyílni.

A hercegné és profi teniszező vendége arról is beszélnek, hogy a nőkre másként tekintenek, amikor anyává válnak.

A kettős mérce aközött, ahogyan a férfiakat és a nőket kezelik a gyerekvállalás után, annyira, de annyira valós. Én is éreztem ezt

– fogalmazott a sussexi hercegné. 

Serena Williams nemrég jelentette be, hogy visszavonul a profi teniszezéstől. A podcastban elárulta: a döntés meghozatala óta gyakran a sírás kerülgette, de izgalmas, hogy nem kell amiatt aggódnia, hogy magas szinten teljesítsen a sportban. „A teniszt választották nekem, és én szerettem ezt a választást... de most először egész életemben én döntök arról, hogy mit teszek. És ez nehéz” – mondta Williams.

Meghan Markle hozzátette: Serena Williams, ő maga és Harry herceg valóban megtapasztalták, hogy néha a helyes döntés nem a legkönnyebb döntés. A podcast zárásaként hercegné arról beszélt: létezik egy 

tévhit, hogy ha ambiciózus nő vagy, akkor van valami terved.

Érvelése szerint ha a nők ambiciózusak, akkor számítónak, önzőnek, agresszívnek vagy törtetőnek tartják őket A Twitteren közzétett promóciós videóban Meghan Markel megígérte, hogy filter nélkül, azaz saját valóját megmutatva készíti az adásokat, hogy az emberek így lássák őt, ne pedig a média lencséjén keresztül. Szavai szerint izgatott, hogy önmaga lehet.


Nyitókép: Ilya Savenok / USA Network / NBCU Photo Bank / NBCUniversal via Getty Images

#Bulvár#meghan markle#spotify#harry herceg#ma

Címlapról ajánljuk