Bulvár

Az Instagram újabb népszerűtlen lépésre készül – a hírességek teljesen kiakadtak

rtl.hurtl.hu

2022. július 28. 16:02

Hamarosan még több videót és még kevesebb ismerőst fogunk látni a hírfolyamunkban.

Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója bejelentette, hogy 2023 végéig növelni fogják a hírfolyamban megjelenő ajánlott fiókok számát – mégpedig a duplájára.

A döntéssel sokan nem értenek egyet, ugyanis jelenleg a hírfolyam 15 százalékát teszi ki az ajánlott tartalom, ami már így is rengeteg felhasználót zavar. Ezt az Instagram több, mint duplájára, azaz több mint 30 százalékra emelné – írta a Daily Mail.

Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy legalább minden 3. poszt, amit látunk, egy algoritmus által ajánlott, ám általunk kéretlen tartalom lenne.

Az Instagram több változtatást is eszközölt az elmúlt időszakban, így a felhasználók már több videót látnak a hírfolyamban, mint eddig. Adam Mosseri, az Instagram vezetője a következőt nyilatkozta:

Az Instagramot egy olyan hellyé tesszük, ahol a videók nagyobb hangsúlyt kapnak a nyitóoldalon. Ahol a tartalom magával ragadó, a képernyő nagyobb részét foglalja el, ahol a hírfolyamban több az ajánlott tartalom, olyan dolgok, amikről még lehet, hogy nem hallottál, de talán tetszene, és ahol nagyobb befolyásod van az élményre.


Ez a terv nem várt ellenérzéseket váltott ki az applikáció használóiból, és több híresség is felszólalt a tervezett változtatások ellen. Az Instagram legtöbb követőjével rendelkező celeb, Kylie Jenner is felszólalt a témában, és Instagram-történetben kérte meg a fejlesztőket, hogy ne próbálják leutánozni a legnagyobb riválisuk, a TikTok működését. Kylie Jenner mellett, akinek a fiókja jelenleg 361 millió követővel rendelkezik, szintén népszerű nővére, Kim Kardashian is csatlakozott az elégedetlenkedő hírességek táborához, és szintén az Instagramon osztotta meg, hogy ő csak a barátai cuki fotóit szeretné látni. John Legend felesége, Chrissy Tegien is beszállt, és egyenesen az Instagram vezetőjének címezte szavait:


Azaz: Mi nem akarunk videókat készíteni, Adam lol

Színészek, énekesek és írók is kiálltak az Instagram jelenlegi formája mellett, hangsúlyozva, hogy a felhasználóknak nem fog tetszeni, ha folyamatosan kéretlen videós tartalmakkal etetik majd őket. Válaszul Mosseri kijelentette, hogy természetesen továbbra is támogatni fogják a kép formátumot, viszont úgy hiszik, hogy az Instagram jövője a videó lesz.

Az Instagram további fejlesztései és az azokra adott felhasználói reakció kulcsfontosságú lesz a vállalat jövőjének szempontjából, mert történetében először csökkent a cég bevétele, részben a gazdasági helyzet, részben pedig a riválisa, a TikTok térnyerése miatt.

Nyitókép: Teera Konakan / Getty Images

#Bulvár#instagram#kylie jenner#kim kardashian#változások#chrissy teigen#mark zuckerberg

Címlapról ajánljuk