Bulvár

A brit Love Island nézői több mint 1500 panaszt küldtek a férfi versenyzők nőgyűlölő viselkedése miatt

rtl.hurtl.hu

2022. július 27. 20:39

A párkereső valóságshowra kiugróan sok a panasz, de csak kevés esetben állapított meg szabályszegést a médiafelügyelet.

Több mint 1500 panaszbeadványt küldtek a brit médiafelügyeletnek (Ofcom) a Love Island nézői a férfi versenyzők nőgyűlölő viselkedése miatt – írja a Guardian.

A nézőket az a kihívás háborította fel, amelyben a versenyzőknek el kellett árulniuk, hogy ki az, akit megcsókolnának, ki az, akivel összeházasodnának, és ki az, akit arcon dobnának egy tortával. Az egyik női versenyző sírva fakadt két férfi versenyző megjegyzései miatt, akik tortát dobtak az arcába.

A nőkkel szembeni erőszakkal küzdő Women’s Aid nevű szervezet felvette a kapcsolatot a műsort sugárzó ITV-vel, miután a műsorban jelen lévő nőgyűlöletre és kontrolláló viselkedésre panaszkodtak a nézők. Az Ofcom még értékeli a bejelentéseket, nem döntötték el, hogy indítanak-e vizsgálatot.

A hivatal nyilvánosan elérhető listát vezet azokról a műsorokról, amelyekre több mint ötven panasz érkezett. Az elmúlt két hónapban csak 14 műsor lépte át ezt a határt, köztük volt a Love Island 11 epizódja. Hivatalos vizsgálat azonban egy esetben sem indult, ahogy az előző években is csak kevés alkalommal állapítottak meg szabályszegést, a nagyszámú panasz ellenére, amellyel a nézők a nemtetszésüket próbálják kifejezni.

Az ITV ugyanakkor azt állítja, hogy komolyan törődnek a műsor résztvevőinek érzelmi állapotával, többek közt állandó pszichológiai támogatást biztosítanak számukra.

Nyitókép (archív): Casey Durkin/Peacock via Getty Images

#Bulvár#egyesült királyság#Love Island#nőgyűlölet

Címlapról ajánljuk