Bulvár

Angliában a 40 fokban sem lazítanak a szabályokon, hazaküldtek az iskolából egy diákot, mert rövidnadrágot vett fel

rtl.hurtl.hu

2022. július 19. 18:57

De legalább a blézertől és a nyakkendőtől eltekintettek.

Egy 14 éves diák édesapja, arról számolt be, hogy a fiát hazaküldték, mert az Angliában tomboló kánikulában rövidnadrágot vett fel. Alan Freeman azt mondta, teljesen összezavarodott, mikor a fia közölte: azért jött haza az iskolából, hogy átöltözzön – közölte a BBC.

A nyugat-yorkshire-i Heckmondwike Gimnáziumban arra utasították a diákot, hogy cserélje a ruháját. Az iskola szóvivője arról tájékoztatott, hogy a forróságra tekintettel már enyhítették a szabályzatot, így nem kell blézert, valamint nyakkendőt viselni.

Az Egyesült Királyságban egyébként számos iskola bezárta kapuit hétfőn és kedden a hőség miatt, de voltak olyan intézmények is, akik erre az időszakra szakítottak a szabályokkal, és a gyerekek hétköznapi ruhában is iskolába mehettek.

Freeman elmondta, hogy a fia hazajött és visszament az iskolába hosszú nadrágban. Látta a gyerekén, hogy fáradt volt és nem volt túl boldog a döntés miatt. A hőmérséklet Heckmondwike-ban hétfőn 35 fokra emelkedett, kedden pedig a 39 fokot is elérte.

A BBC kérdésére a gimnázium közölte: a tanulóknak megengedik, hogy világos, bő uniformist viseljenek, de a jelek szerint a lazításba a rövidnadrág már nem fért bele. Az intézmény szóvivője ugyanakkor megjegyzte: a diákok a tanítás ideje alatt légkondicionált helyiségekben tartózkodnak.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Bulvár#anglia#egyesült királyság#uniformis#hőhullám#kánikula

Címlapról ajánljuk